• Διεθνής πολιτική

    Αγωνία στο Μπάκιγχαμ για την υγεία του Καρόλου – «Δύσκολες» ώρες για τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ

    Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ'

    Ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’


    Αγωνία επικρατεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για την κατάσταση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου του Γ’, έπειτα από την ανακοίνωση για την υγεία του.

    Νωρίτερα τη Δευτέρα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς πάσχει από μία μορφή καρκίνου – σ.σ. δεν είναι καρκίνος του προστάτη- και θα απέχει από τα καθήκοντά του για να ξεκινήσει τη θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας του.

    Η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, με όλους να απορούν από ποια μορφή καρκίνου πάσχει ο βασιλιάς Κάρολος. Ωστόσο, επιθυμία του παλατιού είναι να μη δημοσιοποιηθούν περαιτέρω πληροφορίες.

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, ο μικρός γιος του βασιλιά, ο Πρίγκιπας Χάρι, που διαμένει με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, φέρεται πως επικοινώνησε με τον βασιλιά και αναμένεται η άφιξή του στο Λονδίνο μέσα στις επόμενες ημέρες.

    Η ανακοίνωση του παλατιού

    Η ανακοίνωση του παλατιού αναφέρει:

    «Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης νοσοκομειακής επέμβασης του Βασιλιά για καλοήθη διεύρυνση του προστάτη, επισημάνθηκε ένα ξεχωριστό θέμα ανησυχίας. Μεταγενέστερες διαγνωστικές εξετάσεις εντόπισαν μια μορφή καρκίνου.

    Η Αυτού Μεγαλειότητα ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα τακτικών θεραπειών, κατά τη διάρκεια της οποίας οι γιατροί του έχουν συμβουλεύσει να αναβάλλει τα καθήκοντά του σε δημόσιους χώρους. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Αυτού Μεγαλειότητα θα συνεχίσει να αναλαμβάνει τις κρατικές επιχειρηματικές και επίσημες εργασίες ως συνήθως».

    Ο Βασιλιάς είναι ευγνώμων στην ιατρική του ομάδα για την ταχεία παρέμβασή τους, η οποία κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη επέμβαση του στο νοσοκομείο. Παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του και ανυπομονεί να επιστρέψει σε πλήρη δημόσια υπηρεσία το συντομότερο δυνατό.

    Η Αυτού Μεγαλειότητα επέλεξε να μοιραστεί τη διάγνωσή του για να αποτρέψει τις εικασίες και με την ελπίδα ότι μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του κοινού για όλους εκείνους σε όλο τον κόσμο που έχουν προσβληθεί από καρκίνο».

    Η ανακοίνωση του παλατιού

    «Δύσκολες» ώρες για τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ

    Όπως όλα δείχνουν, το βάρος φαίνεται να πέφτει στον πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος θα κληθεί να αναλάβει παραπάνω ευθύνες, ενώ η σύζυγός του Κάθριν Μίντελτον αναρρώνει και η ίδια μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, με την ανάρρωσή της να την κρατά μακριά από τα βασιλικά της καθήκοντα μέχρι το Πάσχα.

    Πάντως, το πέπλο μυστηρίου αναφορικά με την κατάσταση της υγείας των μελών της βασιλικής οικογένειας φαίνεται πως δύσκολα θα εξαλειφθεί, γεγονός που πυροδοτεί τη φαντασία της κοινής γνώμης.

    Παράλληλα, άνθρωποι από τα μίντια, όπως επίσης και υψηλά ιστάμενοι εύχονται στον Βρετανό μονάρχη γρήγορη ανάρρωση.

    Διαβάστε επίσης:
    Χρυσός: Μικρές απώλειες έφεραν οι δηλώσεις των αξιωματούχων της FED

    Fitch: Επιβεβαίωσε την Intralot στο ‘CCC+’

    ΑΠΘ: Χωρίς πλειοψηφία η διαδικασία για την εκλογή πρύτανη – Νέα ψηφοφορία την Τρίτη



    ΣΧΟΛΙΑ