ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών επανέλαβε σήμερα την έκκλησή του οι Γάλλοι πολίτες να φύγουν από το Αφγανιστάν όσο το δυνατόν συντομότερα.
«Δεδομένης της επιδεινούμενης κατάστασης ασφαλείας, καλούμε εκ νέου τους Γάλλους πολίτες να φύγουν από τη χώρα όσο το δυνατόν συντομότερα», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση, που εκδόθηκε ως απάντηση σε μια γραπτή ερώτηση σχετικά με το αν η Γαλλία σχεδιάζει να προχωρήσει στην εκκένωση της πρεσβείας της και την απομάκρυνση των υπηκόων της από τη χώρα.
Από την πλευρά της, η Φινλανδία θα διατηρήσει ανοικτή την αποστολή της στο Αφγανιστάν, όμως αποφάσισε να υποδεχθεί «έως 130 Αφγανούς που εργάζονταν για τη Φινλανδία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, όπως και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χαάβιστο.
Διαβάστε επίσης
Αφγανιστάν: Βρετανία και ΗΠΑ στέλνουν στρατό για να απομακρύνουν τους πολίτες τους
ΗΠΑ και Γερμανία καλούν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν άμεσα το Αφγανιστάν
Συνάντηση με τον ηγέτη των Ταλιμπάν επιθυμεί ο Ερντογάν
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ταγιάνι (ΥΠΕΞ Ιταλίας): Οι Ρώσοι δεν έκαναν «λάθος» όταν αποφάσισαν να εισβάλουν στην Ουκρανία
- Ελ Σαλβαδόρ: Αρνείται να επιστρέψει στις ΗΠΑ τον άνδρα που απελάθηκε κατά λάθος – Τι απαντά ο Τραμπ
- Πετρέλαιο: Σχεδόν αμετάβλητες παρέμειναν οι τιμές
- Πέντε συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη – Σπείρα πουλούσε νοθευμένο λάδι
