Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Γιώργος Ιωακειμίδης: Καλεί όλες τις Δημοτικές Αρχές της Αττικής σε διάλογο για ένα σύγχρονο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας

Πρωτοβουλία διαμόρφωσης προτάσεων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για ένα σύγχρονο, ξεκάθαρο και αποτελεσματικό πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας ανέλαβε ο Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης καλώντας όλες τις Δημοτικές Αρχές της Αττικής σε συναντήσεις εργασίας, αποστολής απόψεων αλλά και πλήρους καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε μία περιοχή.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του ο επικεφαλής της παράταξης Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης, Γιώργος Ιωακειμίδης, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο με την Αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα του Δήμους να είναι θεατές της ίδιας καταστροφής των περιοχών της Αττικής.

Για τους λόγους αυτούς, για να μη παίζει η Πολιτεία με την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους χρειάζεται ένα νέο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας με την Αυτοδιοίκηση στο ρόλο που της αρμόζει.

Κλείνοντας την επιστολή της η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Αττικής καλεί όλες και όλους τους Δημάρχους της Αττικής να συνδράμουν με τις απόψεις τους, για να σταματήσει κάποια στιγμή το νομοτελειακό αφήγημα ότι κάθε καλοκαίρι η Αττική καίγεται και κάθε χειμώνα πνίγεται ή εγκλωβίζεται από μια χιονόπτωση, σε μια δέσμη προτάσεων αφενός για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων λόγω της κλιματικής κρίσης, και, αφετέρου, για την καλύτερη δυνατή αποκατάσταση των καταστροφών στις υποδομές και στο φυσικό τοπίο της Αττικής.

Όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζει ο πρ. Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, δεν μπορεί άλλο η Αυτοδιοίκηση με τους πενιχρούς πόρους της, να κάνει τα πάντα και να αποτελεί το άλλοθι για την εκάστοτε Κυβέρνηση.

Χρειαζόμαστε επειγόντως ρηξικέλευθες αλλαγές, πολιτική βούληση, ξεκάθαρο επιμερισμό ευθυνών και αρμοδιοτήτων. Ένα νέο πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας σύγχρονο, ξεκάθαρο και αποτελεσματικό είναι το ζητούμενο στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:

ΔΥΠΑ: Συνάντηση εργασίας με την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε)

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Νέος Γενικός Διευθυντής Εμπορίας ο Χάρης Παπουλίδης

Τράπεζα Πειραιώς: Άνοιξε το βιβλίο για το ομόλογο Tier 2 – Προσφορές άνω του €1,25 δισ. (upd)