• Πολιτική

    Γιατί πήγαν Τσιάρας και Κέλλας στο Αγροτικής Ανάπτυξης – Κινήσεις με το βλέμμα… στα τρακτέρ

    Κώστας Τσιάρας, Χρήστος Κέλλας


    Νέα δεδομένα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δημιουργούν οι επιλογές του πρωθυπουργού στον ανασχηματισμό. Οι σοβαρές καταγγελίες κατά Αυγενάκη για τη διαχείριση κονδυλίων, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές που κατήγγειλαν οι ίδιοι οι αγρότες, δυσλειτουργίες μέσα στο υπουργείο και κακές σχέσεις του υπουργού με συνεταιριστές και άλλους αγροτικούς φορείς, συνετέλεσαν στο να μη μακροημερεύσεις ο κ. Αυγενάκης στο κτίριο της οδού Αχαρνών.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να πάρει αποφάσεις και να αλλάξει το παιχνίδι στον συγκεκριμένο τομέα που θεωρείται κρίσιμος για την πορεία της κυβέρνησης. Επρεπε να δώσει μήνυμα ότι θα καταβληθούν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να καλυτερεύσει το κλίμα στον αγροτικό κόσμο.

    Επρεπε να «ξανασυνδεθεί» η Νέα Δημοκρατία με την περιφέρεια, να «τρέξει» καλύτερα η νέα ΚΑΠ, να λαμβάνονται γρήγορες αποφάσεις που δεν θα προκαλούν δυσαρέσκεια στους αγρότες.

    Μην ξεχνούμε δε ότι μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου είναι η Θεσσαλία, οι κατεστραμμένες από τον Daniel αγροτικές περιοχές που πρέπει να ανασυγκροτηθούν το ταχύτερο.

    Επομένως, αν ένα μήνυμα ελήφθη από το Μαξίμου ήταν αυτό της περιφέρειας, των αγροτικών νομών, εκεί άλλωστε που η ΝΔ είχε σημαντικές εκλογικές απώλειες.

    Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν επελέγη κάποιος βουλευτής ή εξωκοινοβουλευτικός που δεν έχει σχέση με τον αγροτικό κόσμο. Η επιλογή του Κώστα Τσιάρα είναι safe για τον πρωθυπουργό διότι τον εμπιστεύεται τυφλά, εκτίμησε ότι έκανε σημαντική δουλειά ως υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ ως βουλευτής Καρδίτσας έχει την απαραίτητη «ώσμωση» με την περιφέρεια και δη με τη Θεσσαλία.

    Και δεν είναι καθόλου τυχαίο επίσης ότι το σύνολο της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι από την περιφέρεια.

    Ο κ. Τσιάρας από την Καρδίτσα, ο υφυπουργός Δ. Σταμενίτης (που παρέμεινε) από το νομό Πέλλας και ο νεοεισελθών, Χρήστος Κέλλας, από τη Λάρισα, πρώτος σε σταυρούς στο νομό. Πήρε τη θέση του κ. Κελέτση ο οποίος προφανώς πλήρωσε τη στάση του στο νόμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

    Ακόμη και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου από το 2019, ο Κώστας Μπαγινέτας, προέρχεται από αγροτική περιοχή, από τη Φθιώτιδα, έχει στενές σχέσεις με τον αγροτικό κόσμο και ξέρει όσο λίγοι τις ανάγκες του. Ειδικά στα θέματα της αξιοποίησης κονδυλίων.

    Κανείς επομένως… αστός, όλοι μπαρουτοκαπνισμένοι από τα αγροτικά θέματα, καλούνται τώρα να αξιοποιήσουν κατάλληλα τη νέα ΚΑΠ πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Και με βασικό σκοπό η νέα ηγεσία να «τα βρει» με τους αγρότες και να μην έχουμε από το χειμώνα νέα μπλόκα και τρακτέρ στους δρόμους, αλλά και εκλογικές απώλειες στα «γαλάζια» κάστρα.

     

    Τα βιογραφικά των δύο νέων

    Κώστας Τσιάρας

    Ο Κώστας Τσιάρας είναι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και εκλέγεται στην εκλογική περιφέρεια της Καρδίτσας. Έχει διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης (2019-2023) και υφυπουργός Εξωτερικών (2012-2013). Γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου 1966 στην Καρδίτσα. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως ιατρός μικροβιολόγος βιοπαθολόγος. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

    Διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΣΕΠΦΥ) Καρδίτσας, καθώς και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Καρδίτσας. Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Μελετών Καρδίτσας και του Συνδέσμου Ελληνοαμερικανικής Φιλίας Καρδίτσας.

    Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Καρδίτσας στις εκλογές του 2004 και επανεκλέγεται σε όλες τις επόμενες εκλογές αναμετρήσεις. Έχει διατελέσει υπεύθυνος του τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη και γραμματέας του τομέα Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας. Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής του θητείας διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας με το Κοινοβούλιο του Αζερμπαϊτζάν και μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου.

    Στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας από την έναρξή της μέχρι τις 24 Ιουνίου 2013. Αργότερα, διετέλεσε πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων μέχρι τον Ιανουάριο του 2015. Τον Ιανουάριο του 2016, κατόπιν πρότασης του πρόεδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και μετά από ομόφωνη αποδοχή της από τους βουλευτές, εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

    Στις εκλογές του 2019 ανανέωσε τη βουλευτική του θητεία και ορίστηκε υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 επανεξελέγη και τον Ιούλιο ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

     

    Χρήστος Κέλλας

    Ο Χρήστος Κέλλας γεννήθηκε το 1958 στη Καρδίτσα και είναι ιατρός- αναισθησιολόγος. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έλαβε εξειδίκευση στην Αναισθησιολογία και Εντατική Ιατρική στις πανεπιστημιακές κλινικές του Μύνστερ και της Κολωνίας στην Γερμανία.

    Έχει διατελέσει Επίκουρος Καθηγητής Νοσηλευτικής Σχολής ΤΕΙ Λάρισας, αιρετός εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (1998 – 2001), αιρετός εκπρόσωπος στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας (2001 – 2013) και αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας (2010 – 2013).

    Επί χρόνια ασχολήθηκε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας στις εξής θέσεις:

    2006 – 2014: Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων.
    2007: Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.
    2008 – 2010: Αντιδήμαρχος Διοίκησης, ΚΕΠ, Κοινωνικής Πολιτικής, Δημοτικής Αστυνομίας και Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων.
    11/2010: Εκλέγεται πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων.
    2011 – 5/2012: Πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων.
    2011 – 2014: Αιρετός εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.
    2010 – 2014: Εκπρόσωπος του Δήμου Λαρισαίων στο δίκτυο υγείας πόλεων.

    Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Λάρισας το 2012 και από τότε επανεκλέγεται. Ακολουθούν οι βασικότερες θέσεις που κατείχε στο πλαίσιο της πολιτικής και κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας:

    5/2012: Εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Ν. Λάρισας.
    6/2012: Εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Ν. Λάρισας,
    Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας,
    Μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας Ελλάδας-Ρωσίας, Βιετνάμ, Ιαπωνίας και Περού.
    1/2015: Εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Ν. Λάρισας,
    Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας,
    Αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
    9/2015: Εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Ν. Λάρισας,
    Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας,
    Αν. Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας.
    7/2019: Εξελέγη Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Ν. Λάρισας,
    Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων,
    Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου,
    Αν. Γεν. Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας,
    Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γερμανίας.

    Μιλάει γαλλικά και γερμανικά. Είναι μέλος του Ελληνογερμανικού Συλλόγου και άλλων σωματείων με κοινωνική και φιλανθρωπική δράση. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ