• Πολιτική

    Γιατί ο Κασσελάκης έβαλε λουκέτο στην «Αυγή» – Οι αλλεπάλληλες ζημιές και τα «μαύρα»

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης


    «Τραγική ειρωνεία», «σύμπτωση» ή «ευθεία σύνδεση» με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη με το «χάος» που παρέλαβε στα οικονομικά του κόμματος και τα «μαύρα χρήματα» συνιστά άραγε ο ξαφνικός θάνατος του καθημερινού φύλλου της «Αυγής» που προκαλεί κλυδωνισμούς στο εσωτερικό του κόμματος και αγωνία στους 64 εργαζομένους της εφημερίδας; Όσο ρητορικό και αν φαίνεται το ερώτημα η αλήθεια είναι ότι η νέα κατάσταση των πραγμάτων που έχει διαμορφωθεί στο κόμμα έχει ζητήσει πλήρη έλεγχο των οικονομικών και τη διαδρομή του χρήματος από το κόμμα προς τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και τούμπαλιν.

    Σχετική ενημέρωση έγινε στους εργαζόμενους και τους ανακοινώθηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις. Ωστόσο συνεχίζει κανονικά η έκδοση του κυριακάτικου φύλλου και η λειτουργία της ιστοσελίδας. Οι δημοσιογράφοι της καθημερινής έκδοσης θα διοχετεύουν τα ρεπορτάζ τους στο avgi.gr χωρίς να έχει βρεθεί διέξοδος για τα επαγγέλματα και τις ειδικότητες που αφορούν αποκλειστικά την έκδοση εφημερίδας (υπεύθυνοι ύλης, διορθωτές κλπ).

    Το επόμενο διάστημα οι ιθύνοντες του κόμματος θα υλοποιήσουν ένα μοντέλο εξυγίανσης τόσο στην «Αυγή» όσο και στον «105.5 Στο Κόκκινο», στα πρότυπα εκείνου που υλοποιείται στον ΣΥΡΙΖΑ την τελευταία περίοδο…

    Την ανακοίνωση έκανε  ο οικονομικός υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαυροκεφαλίδης ωστόσο η απόφαση ήταν συλλογική. Την έλαβε το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και το ΔΣ της εταιρείας.

    Η κίνηση αυτή ήρθε μερικούς μήνες μετά την αναστολή της λειτουργίας του Left.gr, και τις ενδοεταιρικές αλλαγές στον 91.4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης.

    Ζημιογόνες χρήσεις

    Πρόκειται για την τελευταία πράξη ενός χρονικού προαναγγελθέντος θανάτου για τον οποίο είχαν προειδοποιήσει οι ορκωτοί λογιστές της ΣΟΛ Α.Ε., μέλος Δικτύου Crowe Global. Στη διαχειριστική χρήση του 2022 ο κύκλος εργασιών παραμένει σχετικά αμετάβλητος έναντι του 20221 ήτοι 1.302.975,68, ευρώ έναντι 1.287.080,91 ευρώ. Η χρήση είναι ζημιογόνος και το σύνολο καθαρής θέσης ανέρχεται σε -1.866.841,21 ευρώ έναντι -1.374.683,15 ευρώ το 2021.

    Το Σύνολο υποχρεώσεων αγγίζει τα 3.618.226,87 ευρώ έναντι 4.501.218,75 ευρώ το 2021 ενώ το βραχυπρόθεσμο τμήμα (Έως 1 έτος) διαμορφώνεται στις 145.731,53 ευρώ. Το κόστος μισθοδοσίας το 2022 ανέρχεται στα 2.151.557,76 ευρώ έναντι 1.895.227,74 ευρώ το 2021. «Στις εμπορικές απαιτήσεις από πελάτες περιλαμβάνονται και απαιτήσεις σε καθυστέρηση από τις προηγούμενες χρήσεις, συνολικού ποσού 1.300.000 ευρώ.

    Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών, που προβλέπονται από τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, δεν έχει διενεργηθεί απομείωση επί των απαιτήσεων αυτών, κατά την εκτίμησή μας ποσού ευρώ 1.100.000 ευρώ. Λόγω του γεγονότος αυτού η αξία των εμπορικών απαιτήσεων από πελάτες εμφανίζεται αυξημένη κατά ευρώ 1.100.000 ευρώ, και τα ίδια κεφάλαια καθώς και τα αποτελέσματα των προηγούμενων χρήσεων μειωμένα κατά € 1.100.000 αντίστοιχα» αναφέρει ο ορκωτός λογιστής και συνεχίζει: «Υπάρχει ουσιώδης αβεβαιότητα που σχετίζεται με τη συνέχιση της δραστηριότητας.

    Εφιστούμε την προσοχή σας στη Σημείωση 2 επί των οικονομικών καταστάσεων, η οποία περιγράφει ότι η Εταιρεία τη χρήση που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2022 το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας έχει καταστεί αρνητικό και οι τρέχουσες (βραχυπρόθεσμες) υποχρεώσεις της Εταιρείας υπερβαίνουν το σύνολο του κυκλοφορούντος ενεργητικού της. Όπως αναφέρεται στη Σημείωση 2, τα γεγονότα αυτά ή οι συνθήκες αυτές, μαζί με άλλα θέματα όπως αυτά περιγράφονται στη Σημείωση 2, υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας η οποία ενδεχομένως θα εγείρει σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα της Εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της. Η γνώμη μας δεν διαφοροποιείται σε σχέση με το θέμα αυτό.».

    Διαμαρτύρεται η ΕΣΗΕΑ

    Το Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας «ΑΥΓΗ». Αυτός ο «ξαφνικός θάνατος» αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων.

    Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν. Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον Κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ζητεί από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους και δηλώνει ότι θα σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων.

    Διαβάστε επίσης:

    Αλέξανδρος Εξάρχου (Intrakat): Πάνω από €2,5 δισ. ο τζίρος το 2026 – Τι περιλαμβάνει ο στρατηγικός σχεδιασμός

    Notos: Τέλος εποχής για τον Λαμπρόπουλο της Αιόλου

    Γιώργος Γιουρούκος: Απειλητικό e-mail των ανταρτών Χούθι στον πανίσχυρο Έλληνα εφοπλιστή – Αποκάλυψη mononews



    ΣΧΟΛΙΑ