• Πολιτική

    Γιατί κατέθεσαν τώρα την ερώτηση οι 8 «γαλάζιοι» βουλευτές – Η απάντηση του Μαξίμου


    Νέα ερώτηση κατέθεσαν 8 βουλευτές της ΝΔ βάζοντας στο στόχαστρο αυτή την φορά τους  υπουργούς Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και Εργασίας Νίκη Κεραμέως για τις φαρμακευτικές δαπάνες των χαμηλοσυνταξιούχων.

    Είναι η δεύτερη ομαδική ερώτηση μετά από αυτή των 11 προς τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δανεία επιβεβαιώνοντας το Mononews που από τις 25 Σεπτεμβρίου έγραφε πως έρχεται και νέα ομαδική ερώτηση από γαλάζιους βουλευτές.

    Παρολο που το απόγευμα της Πέμπτης είναι προγραμματισμένη η συνάντηση των γαλάζιων βουλευτών με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή ώστε να ενημερωθούν για τα επικείμενα νομοσχέδια που θα φέρει οι Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιάννης Ανδριανός, Τάσος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Γιάννης Πασχαλίδης και Μίλτος Χρυσομάλλης χτυπήσαν με την ερώτηση τους λίγες ώρες νωρίτερα.

    Όπως είχε ήδη γράψει το Mononews την δεύτερη ερώτηση υπέγραψαν βουλευτές που δεν είχαν γράψει την προηγούμενη για τα κόκκινα δάνεια με κυβερνητικές πηγές να σημειώνουν πως η ερώτηση εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής και θεσμικής αποστολής των βουλευτών.

    Εν ολιγοις οι 8 βουλευτές που δεν είναι και κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου ζητούν να μάθουν αν προτίθενται οι υπουργοί να εισηγηθούν διάταξη νόμου με την οποία θα ρυθμίζεται η επέκταση του ευεργετήματος της απαλλαγής από τη συμμετοχή στα συνταγογραφούμενα φάρμακα, εκτός από τους πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ και στους υπόλοιπους συνταξιούχους που πληρούν τα ίδια ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

    Απάντηση

    Πλέον αναμένεται η απάντηση των δυο υπουργών Υγείας και Εργασίας στην ερώτηση που κατατέθηκε ενώ και στην προγραμματισμένη συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη με τους βουλευτές της ΝΔ το απόγευμα θα γίνει συζήτηση επι του θέματος.

    Αυτό που σημειώνουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί είναι οτι ενώ την περασμένη εβδομάδα είχε προηγηθεί αντίστοιχη ενημέρωση προς τους βουλευτές για θεματα του υπουργείου Εργασίας από τη Νίκη Κεραμέως και ακολουθεί αυτή του Άδωνι Γεωργίαδη οι 8 βουλευτές είχαν αποφασίσει σε κάθε περίπτωση να καταθέσουν την ερώτηση και να τραβήξουν τα βλέμματα.

    Πάντως κάποιοι δεν αποκλείουν πως στην ενημέρωση του Άδωνι Γεωργιάδη να υπάρξουν εξελίξεις σε σχέση με το θέμα που βάζουν οι 8 βουλευτές αφού το υπουργείο Υγείας δεν βλέπει αρνητικά την πρόταση. Άλλωστε εδω και καιρό στο Υγείας επεξεργάζονται διαφορά σενάρια και θέλουν να δουν το συνολικό κόστος μιας ενδεχόμενης κίνησης.

    Σε κάθε περίπτωση αν και το τελευταίο διάστημα υπήρξαν ακόμα και δείπνα υπουργών σε γαλάζιους βουλευτές ενώ συνεχίζονται και οι ενημερώσεις των υπουργών για τα νομοσχέδια που ετοιμάζουν να φέρουν φαίνεται πως κάποιοι έχουν αποφασίσει να θέτουν μια σειρά από θέματα τα οποία θα αναδεικνύονται μέσω των ομαδικών ερωτήσεων.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι φοβάται ο Κωστής Χατζηδάκης από την κρίση στη Μέση Ανατολή – Τα σενάρια με τις επιπτώσεις και το… νησί Κάρκ
    ΤΧΣ: Μη δεκτές προσφορές κάτω των 7,55 ευρώ για το placement της Εθνικής Τράπεζας
    Χατζηδάκης: Έπαινοι από Handelsblatt για τα υψηλά κρατικά έσοδα
     



    ΣΧΟΛΙΑ