• Πολιτική

    Γιάννος Παπαντωνίου: Τί δήλωσε μετά την απόφαση αθώωσής του από το δικαστήριο

    Γιάννος Παπαντωνίου: Στη δίνη των κρίσεων με Θάνο Βερέμη

    Γιάννος Παπαντωνίου


    Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος αθωώθηκε σήμερα με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, δήλωσε ότι «Με συγκίνηση υποδέχομαι την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι δικαίωση ουσιαστική των πολιτικών μου αγώνων για μια καλύτερη Ελλάδα. Απόφαση δίκαιη που διαγραφει την τεράστια ταλαιπωρία που υπέστη η οικογένεια μου τα τελευταία 8 χρόνια. Είναι μία απόφαση που τιμά την ελληνική Δικαιοσύνη.»

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ομόφωνα αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι ο τότε υπουργός δωροδοκήθηκε ούτε διέπραξε απιστία (αδικήματα παραγεγραμμένα) και κατ’επέκταση δεν ξέπλυνε μαύρο χρήμα (το αδίκημα που δικάστηκε).

    Ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την καταδίκη του πρώην υπουργού και των 2 συγκατηγορουμένων του, κατά την αγόρευσή του τον περασμένο Ιούλιο.

    Συμφωνα με τον εισαγγελέα προέκυψε κατά την πολύμηνη δίκη ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου χρηματίστηκε με 2.437.962 ευρώ από τη γαλλική εταιρεία “THALES NEDERLAND B.V.” ώστε να προωθήσει τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννος Παπαντωνίου: Αθώος λόγω αμφιβολιών

    Hellenic Train: Επανέρχονται από αύριο Σάββατο κανονικά τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στη διαδρομή Κιάτο- Αίγιο- Κιάτο

    Θεσσαλονίκη: Μόλις δύο στα εκατό παιδιά, θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, απευθύνονται στις δικαστικές ή τις εισαγγελικές αρχές



    ΣΧΟΛΙΑ