Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Κοινωνία

Γιάννος Παπαντωνίου: Αθώος λόγω αμφιβολιών

Γιάννος Παπαντωνίου

Γιάννος Παπαντωνίου

Την αθώωση του Γιάννου Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από δωροδοκίες επί υπουργίας του στο Εθνικής Άμυνας αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Οι δικαστές αθώωσαν και τη συζύγο του Γιάννου Παπαντωνίου αλλά κι ένα στενό του φίλο.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ ομόφωνα αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Οι δικαστές έκριναν ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις ότι ο τότε υπουργός δωροδοκήθηκε ούτε διέπραξε απιστία (αδικήματα παραγεγραμμένα) και κατ’επέκταση δεν ξέπλυνε μαύρο χρήμα (το αδίκημα που δικάστηκε).

Πρόταση καταδίκης του πρώην υπουργού και των 2 συγκατηγορουμένων του είχε κάνει ο εισαγγελέας της έδρας, κατά την αγόρευσή του τον περασμένο Ιούλιο.

Συμφωνα με τον εισαγγελέα προέκυψε κατά την πολύμηνη δίκη ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου χρηματίστηκε με 2.437.962 ευρώ από τη γαλλική εταιρεία “THALES NEDERLAND B.V.” ώστε να προωθήσει τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμού 6 φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η δαπάνη των 381 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό τους συνιστά ζημία του Ελληνικου Δημοσίου.

Διαβάστε επίσης;

Βγαίνει από τη φυλακή ο Γιάννος Παπαντωνίου – Περαιτέρω ανάκριση για τις φρεγάτες

Στα κελιά της «17 Νοέμβρη» ο Γιάννος Παπαντωνίου

Ερντογάν: Στη Νέα Υόρκη το Σάββατο για τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ