Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
sports

Γιάννης Βρούτσης: Το Καυτανζόγλειο να γίνει το ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδας – Λύση για το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο που θα βοηθήσει τον Άρη

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αφορμή τα εγκαίνια του περιπτέρου του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης μίλησε στη συχνότητα του ραδιοφώνου του ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και στο ζήτημα της οπαδικής βίας ενώ εξήρε την εφαρμογή και χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας «e-Kouros» που έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην χαρτογράφηση του Αθλητισμού.

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στα έργα για το ΟΑΚΑ και το Καυτανζόγλειο , τα οποία πραγματοποιούνται στα χρονοδιαγράμματα που έχουν εξαγγελθεί εξαγγείλει έγινε κάτι μοναδικό και στους δύο χώρους».

Μιλώντας με τους Νίκο Γιώτη και Κώστα Βρουλή, ο κ. Βρούτσης ανέφερε πως  «μαζί με την επανεκκίνηση που έγινε στο Καυτανζόγλειο, έχουν εξασφαλιστεί και πόροι που σταθερά και διαχρονικά θα διατίθενται για το Στάδιο. Χρήματα τα οποία θα γίνουν έργα».

«Όραμά μου είναι το Καυτανζόγλειο να γίνει το ΟΑΚΑ της Βορείου Ελλάδας», ανέφερε.

Συνεχίζοντας στο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης, ο κ. Βρούτσης σχολίασε και τα εξής:

-Για την Τριανδρία: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραλαμβάνει τη Δευτέρα (9/9) το έγγραφο από το Υπουργείο Αθλητισμού, το οποίο έχει καταληκτική ημερομηνία τις 27/12 ώστε να παρουσιαστεί η μελέτη και να δημοπρατηθεί το έργο για το γήπεδο της Τριανδρίας που έχει ήδη αναρτηθεί στη “Διαύγεια”».

-Για τη Μίκρα: «Στην Αθήνα κάναμε στο Ποδηλατοδρόμιο “το Σπίτι της Γυμναστικής” που θα ονοματιστεί “Λευτέρης Πετρούνιας”.

Στο ΕΑΚ της Μίκρας θα γίνει το “Σπίτι της Γυμναστικής” στη Θεσσαλονίκη. Έγινε ήδη η μόνωση και τώρα αλλάζουν όλα τα αθλητικά εργαλεία, μέχρι τέλος Δεκεμβρίου θα έχουμε ένα υπεσύγχρονο Κέντρο.

Ετοιμάζουμε, ταυτόχρονα τα “Μίκρα 3 & 4”, που θα φιλοξενούν αγώνες μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις».

-Για τη Νέα Τούμπα: «Με τον ΠΑΟΚ έχω άριστες σχέσεις. Ωστόσο, δεν έχω δεχθεί κάποια πρόταση από τον ΠΑΟΚ που είναι μια κορυφαία, μια ιστορική ομάδα.

Αξίζει πολλά και, βεβαίως, αν μου χτυπήσουν την πόρτα θα είμαι στη διάθεσή τους»

-Για το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο: Οι άνθρωποι του Άρη μου παρέθεσαν τα οικονομικά στοιχεία, τα είχα μελετήσει κι εγώ.

Ετοιμάζω μία παρέμβαση που ουσιαστικά θα είναι μια τονωτική ένεση για το μπάσκετ του Άρη.

Με ισορροπημένο τρόπο θα βγει από ένα αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται και θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά».

Κι αφού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ράλι Ακρόπολις, «…ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως αθλητικά γεγονότα που συνιστά διαφήμιση για τη χώρα μας.

Μας παρακολουθούν πάνω από 50.000.000 τηλεθεατές στον πλανήτη και πάνω από 150 χώρες τηλεοπτικά», ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέληξε για τον ενιαίο Κώδικα Αθλητικού Δικαίου, εκφράζοντας παράλληλα την πίστη πως θα διευρυνθούν οι μετακινήσεις μεμονωμένων οπαδών:

«Ενώ αμφισβητήθηκα και από τα Μέσα Ενημέρωσης και από το πολιτικό σύστημα και από τις ομάδες, ήρθε ο νόμος κι άλλαξε τα πάντα.

Έγιναν τρία πράγματα:

1) Ενώ υπήρχε αίσθημα ατιμωρησίας, πλέον αυτό έχει τελειώσει. Μέσα σε μία εβδομάδα υπάρχει κύρωση και οι ποινές είναι δέσμη αρμοδιοτήτων.

Υπάρχει δικαιοσύνη που δεν έχει να κάνει με την υποκειμενικότητα. Πολλά είναι τα παραδείγματα ομάδων που το βίωσαν.

2) Μπήκαν κάμερες σε όλα τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Μέχρι πρόσφατα είχαν μόνο το “Καραϊσκάκης” και η “Αγιά-Σοφιά” που φιλοξένησαν και ευρωπαϊκούς τελικούς.

Αυτή τη στιγμή στο κομμάτι αυτό είμαστε μπροστά από όλους, καθώς οι κάμερες, τελευταίας τεχνολογίας και ψηφιακής ανάλυσης, συνδέονται με την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Αθλητισμού.

3) Η ταυτοπροσωπία στα εισιτήρια. Όποιος μπαίνει στο γήπεδο, γνωρίζουμε αυτόματα τα πάντα γι’ αυτόν.

Το “ξέφραγο αμπέλι” έχει πια τελειώσει. Είναι ένας πετυχημένος νόμος που δεν αλλάζει».

Διαβάστε επίσης

Ουίλιαμ Μπερνς (CIA): Τις επόμενες ημέρες πιο λεπτομερής πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας

Γκίκας Χαρδούβελης: Οι Έλληνες έχουν το χάρισμα της καινοτομίας – Συνεργασία NBG Business Seeds και ΕΒΕΑ για τις startups

Τάκης Θεοδωρικάκος: Η Θεσσαλονίκη αλλάζει πίστα