Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Γεραπετρίτης: «Το Δημόσιο δεν έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό»

ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

O υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε το σώμα δια του βήματος της Βουλής πως το Δημόσιο δεν προμηθεύτηκε ποτέ παράνομο λογισμικό. Το ελληνικό Δημόσιο ουδέποτε έχει προμηθευτεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης και δεν υπάρχει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα τέτοια σύμβαση, φέρεται να ξεκαθάρισε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής όπου συζητήθηκε η καταγγελία για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Στην Επιτροπή, για την οποία ζήτησε χθες ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα να συνεδριάσει άμεσα για να διερευνηθεί η καταγγελία Ανδρουλάκη, ο κ. Γεραπετρίτης φέρεται να τόνισε πως η Ελλάδα έχει ένα από τα πιο αυστηρά πλαίσια για τις νόμιμες επισυνδέσεις, ενώ δεν γίνεται γνωστοποίηση σε περιπτώσεις που υπάρχει νόμιμη επισύνδεση για λόγους εθνικής ασφαλείας όπως συμβαίνει σε όλες της χώρες σε όλο τον κόσμο και αναφέρθηκε στις περιπτώσεις υβριδικού πολέμου ή σε περιπτώσεις κατασκοπίας εκ μέρους της γείτονος.

Τι απάντησε ο κ. Πιερρακάκης

Απαντώντας σε ερώτηση του Χάρη Καστανίδη από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το αν υπάρχει σύμβαση της ΕΥΠ με κάποια εταιρία Krikel, ανάφερε πως η συγκεκριμένη εταιρία δεν υπέγραψε τίποτε με την παρούσα κυβέρνηση, αλλά το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και με την υπογραφή του κ. Τόσκα.

Τον λόγο πήρε και ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες παρουσίασε χάρτη του 2018 για την παρουσία παράνομου λογισμικού στην έκθεση της Facebook, όπου καταγράφονται επτά παράνομα λογισμικά, αλλά και έκθεση του ευρωκοινοβουλίου που καταγράφει απόπειρες κατά πέντε υπουργών και πρωθυπουργού, απόπειρα κατά του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισελ και 300 περιπτώσεις με Pegasus στην Ουγγαρία.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Χάρης Καστανίδης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν για άλλη μια φορά να συνδέσουν την απόπειρα παγίδευσης στο εξωτερικό που κατήγγειλε ο κ. Ανδρουλάκης με την υπόθεση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, τις καταγγελίες του ΚΚΕ από το 2016 για παρακολουθήσεις στον Περισσό αλλά και δημοσιεύματα των εφημερίδων Δημοκρατία και ΕΦΣΥΝ για χακαρίσματα και δήθεν παρακολουθήσεις 12χρονων προσφυγόπουλων και δικηγόρων για μετανάστες

Διαβάστε επίσης

Ανδρουλάκης: «Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες για να μας παρακολουθούν»