• Πολιτική

    Γεραπετρίτης στη Βουλή για Κάσο: Δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση από την ελληνική πλευρά

    • NewsRoom
    Γιώργος Γεραπετρίτης

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης


    Επίσημη διαβεβαίωση, από το βήμα της Βουλής αυτή τη φορά, πως «δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση» στο επεισόδιο της Κάσου, έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος επισήμανε ότι ουδέποτε ζητήθηκε άδεια από την Τουρκία.

    Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση τόνισε πως «σεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση. Ουδέποτε ζητήθηκε άδεια, ουδέποτε θα ήταν δυνατόν να ζητηθεί άδεια, ουδέποτε υπήρξε καμία αναγνώριση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας στην περιοχή της Κάσου και ούτε θα ήταν ποτέ αυτό δυνατόν. Συνεχίζουμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας την ενεργειακή διασφάλιση και αυτονομία της χώρας».

    Ο υπουργός Εξωτερικών έκανε  λόγο για παραπληροφόρηση σχετικά με το επεισόδιο στη Κάσο, σημειώνοντας πως «το πρόγραμμα έρευνας του ιταλικού πλοίου ολοκληρώθηκε απολύτως, δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση».

    Επίσης σημείωσε πως«για το ζήτημα των ερευνών που έγιναν για την πόντιση καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Κύπρου, ένα έργο το οποίο απολάβει της εμπιστοσύνης της ΕΕ και χρηματοδοτείται εν μέρει από αυτήν, θα ήθελα για μια ακόμα φορά να αποσαφηνίσω, διότι δυστυχώς αυτήν τη στιγμή υπάρχει σαφέστατη παραπληροφόρηση. Το ζήτημα είναι απλό.

    Υπήρξε ένας προγραμματισμός του ιταλικού πλοίου στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται όχι μόνο εντός χωρικών υδάτων αλλά και στην ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Το πρόγραμμα αυτό έρευνας ολοκληρώθηκε απολύτως, δεν υπήρξε καμία απολύτως υποχώρηση».

    Διαβάστε επίσης:

    Γεραπετρίτης: Στόχος η οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τις τουρκικές διεκδικήσεις

    Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις Τουρκίας – Ισραήλ: «Ο Ερντογάν ακολουθεί τα βήματα του Σαντάμ Χουσεΐν», απαντά ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

    ΑΑΔΕ: Ετήσιος φόρος από 100 έως 200 ευρώ σε 100.000 μικρά σκάφη – Η διαδικασία πληρωμής

     



    ΣΧΟΛΙΑ