ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε αυτό το πλαίσιο, διαμήνυσε με σαφήνεια ότι «η Ελλάδα με συνέπεια, με συνοχή, με σοβαρότητα, με το διπλωματικό κεφάλαιο το οποίο διαθέτει, θα είναι παρούσα στις εξελίξεις με έναν τρόπο δημιουργικό, έτσι ώστε, όχι μόνο να έχουμε την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα πρέπει να παρέχεται διαρκώς και να είναι βιώσιμη, αλλά επιπλέον να ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το πώς θα επιλυθεί βιώσιμα η κρίση του Μεσανατολικού, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».
Αναφερθείς στην επίσκεψή του στο Ριάντ, σημείωσε πως αυτή εδράζεται στις εξαιρετικά καλές διμερείς σχέσεις που έχει αναπτύξει η Ελλάδα με τη Σαουδική Αραβία.
Εστιάζοντας στη συνάντησή του με τον Σαουδάραβα ομόλογό του, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι συζήτησαν για τις διεθνείς εξελίξεις και το μείζον ζήτημα του Μεσανατολικού. «Στην περίπτωση αυτή είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σχετικά με τα επόμενα βήματα, να δούμε τους τρόπους, με τους οποίους θα εδραιώσουμε την ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα πρέπει να παρέχεται με τρόπο διαρκή, καθώς επίσης να συζητήσουμε και για την επόμενη μέρα στο Μεσανατολικό» δήλωσε.
Επισημαίνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, όπως επίσης και οι ομόλογοί του, υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου και της Ιορδανίας, θα παρευρεθούν έπειτα από πρόσκληση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα λάβει χώρα στις 22 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Βίντεο ντοκουμέντο: Οι δολοφόνοι μεταφέρουν τη σορό της άτυχης Γεωργίας
Δυνάμεις του Ιράν κρατούν το ελληνικό δεξαμενόπλοιο του εφοπλιστή Σταμάτη Μόλαρη
Eurobank: Γιατί αναμένεται να φρενάρει η ελληνική οικονομία το 2024