• Πολιτική

    Γεραπετρίτης: Επιπλέον προσλήψεις 150 συνοριοφυλάκων στον Έβρο

    • NewsRoom
    Γιώργος Γεραπετρίτης

    Γιώργος Γεραπετρίτης


    Την προκήρυξη για την πρόσληψη 150 νέων συνοριοφυλάκων ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης από τον Έβρο, όπου παραβρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

    Οι 15ο νέοι συνοριοφύλακες θα προστεθούν στους 450 που έχουν ήδη προσληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια. Όπως ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, “η Πολιτεία θα παραμείνει σθεναρά αρωγός στο να αναβαθμίσουμε την αποτρεπτική δυνατότητα που υφίσταται εδώ, έτσι ώστε να αισθάνεται και η τοπική κοινωνία, οι ακρίτες μας στον Έβρο, ασφάλεια και να αισθάνονται πάντοτε δίπλα τους την πολιτεία”.

    “Είχα σήμερα τη μεγάλη τιμή και χαρά να βρεθώ στον Έβρο, ειδικότερα δε στο έργο του φράχτη, το οποίο υλοποιήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από την ελληνική πολιτεία. Έχει 100% αποτελεσματικότητα σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των εθνικών και των ευρωπαϊκών συνόρων και συνοδεύεται από μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται καθημερινά από το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο υπηρετεί εδώ στον Έβρο- γιατί είναι σημαντικά τα έργα υποδομής” είπε ο κ.Γεραπετρίτης.

    Προσέθεσε ότι “πάντοτε απαιτείται ένας συντονισμός μεταξύ όλων των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, του στρατού, των συνοριοφυλάκων και θέλω να δηλώσω ότι η Πολιτεία θα παραμείνει σθεναρά αρωγός στο να αναβαθμίσουμε την αποτρεπτική δυνατότητα που υφίσταται εδώ, έτσι ώστε να αισθάνεται και η τοπική κοινωνία, οι ακρίτες μας στον Έβρο, ασφάλεια και να αισθάνονται πάντοτε δίπλα τους την πολιτεία. Για το λόγο αυτό, θα προστεθούν στους 450 συνοριοφύλακες, οι οποίοι έχουν ήδη προσληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμη 150 συνοριοφύλακες για την υποστήριξη της δεύτερης γραμμής άμυνας. Η προκήρυξη θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες”.

    Ο υπουργός Εξωτερικών κατέληξε λέγοντας πως “για εμάς είναι απολύτως σημαντικό να υπάρχει ασφάλεια στη χώρα αλλά να αισθάνονται και οι άνθρωποι ασφαλείς και υπερήφανοι για την πατρίδα, η οποία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό τους”.

    Διαβάστε επίσης

    JPMorgan: Viral στο TikTok σφάλμα που επέτρεπε την ανάληψη τεράστιων ποσών – Σε μηνύσεις πελατών προχώρησε η τράπεζα

    Ηγουμενίτσα: Πρόβλημα σε επιβατηγό πλοίο – Με πλωτά του Λιμενικού στο λιμάνι οι 550 επιβάτες

    Δραπετσώνα: Βρέθηκε σορός γυναίκας στη θάλασσα – Σε εξέλιξη οι έρευνες



    ΣΧΟΛΙΑ