• Πολιτική

    Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Στο «τραπέζι» rapid test στα σουπερμάρκετ – Yπάρχουν εμπόδια

    • NewsRoom
    Άδωνις Γεωργιάδης: Λόγω της ενεργειακής κρίσης δαπανήθηκαν 1,1 δισ. ευρώ για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων


    Στο «τραπέζι» βρίσκεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί rapid test στους ανεμβολίαστους για την είσοδο στα σουπερμάρκετ, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

    Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στο OPEN, εξήγησε ότι το θέμα έχει εξεταστεί και στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του.

    «Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ενώ πρόσθεσε ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με ατελείωτες ουρές σε ώρες αιχμής.

    «Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    Γεωργιάδης: Άδικο να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση

    Όσον αφορά τα μέτρα που ελήφθησαν  στην εστίαση με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τις ακόλουθες αντιδράσεις από τους επαγγελματίες του κλάδου, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε «Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο».

    Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους.

    «Αντιλαμβανόμαστε ότι στεναχωρήθηκαν για τα μέτρα. Αλλά η στεναχώρια τους δεν πρέπει να κατευθύνεται προς την κυβέρνηση που αναγκαστικά τα θέσπισε λόγω της πανδημίας, αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους που επιμένουν να υπάρχει πανδημία στην Ελλάδα με το να μην εμβολιάζονται», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

    «Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο και έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί τους πόρους που πήγαν στην εστίαση τούς στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι. Ο κ. Καββαθάς θα πρέπει να βάλει στον δημόσιο λόγο του και αυτή την παράμετρο», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλή: Σήμερα η συζήτηση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις

    Κεραμέως: Τι απαντά για το κλείσιμο των σχολείων



    ΣΧΟΛΙΑ