Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Γεωργιάδης: Ενώ οργανώσαμε και μεταφέραμε 54 άτομα, εμφανίστηκε ο Κασσελάκης για να υποσχεθεί σε δύο δικούς του πως θα τους μεταφέρει αυτός

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, με αφορμή την επίσκεψη του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σημεία στη Βορειοανατολική Αττική, εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας πως ήδη το Υπουργείο είχε φροντίσει για όσα υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, σε ανάρτησή του, «όταν χθες η Πολιτική Προστασία εξέδωσε το 112, για την περιοχή της Πεντέλης και των Μελισσίων, πληροφορηθήκαμε στο Υπουργείο Υγείας ότι στο Κολυμβητήριο Μελισσίων είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι που έπρεπε να φύγουν από τις κατοικίες τους. Αμέσως, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, αποφασίσαμε να στείλουμε Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) εκεί.

Η ομάδα μας έκανε προληπτικές εξετάσεις σε όσους ήταν εκεί, κατέγραψε τα φάρμακα που χρειάζονταν, καθώς αρκετοί τα είχαν αφήσει σπίτι τους και τους τα παρείχαμε. Επίσης, καταγράψαμε πόσοι θα χρειάζονταν νοσηλεία, για να τους βρούμε κρεβάτι σε νοσοκομείο και πόσοι όχι, για να τους φιλοξενήσουμε σε ξενοδοχεία.

Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε το Κολυμβητήριο Μελισσίων, μαζί με την κα Αγαπηδάκη, και ανακοινώσαμε στους συγκεντρωμένους ότι είμαστε έτοιμοι να τους μεταφέρουμε σε ξενοδοχεία αναλόγως της κατάστασης τους. Πράγματι, στις 23:00 μεταφέραμε 54 άτομα από το Κολυμβητήριο Μελισσίων και το ΤΥΠΕΤ Βριλησσίων σε ξενοδοχεία με λεωφορείο, σε συνεργασία με τον Δήμο και την Πολιτική Προστασία.
Κυρίως ηλικιωμένους και ευάλωτα άτομα, πχ ΑΜΕΑ.

Όλα αυτά εντελώς αθόρυβα, χωρίς ούτε μία φωτό, διότι θεωρήσαμε ότι η χθεσινή ημέρα δεν προσφερόταν για τέτοιου τύπου ενέργειες», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Με έκπληξη βλέπω σήμερα ότι αφού τα είχαμε οργανώσει όλα, επισκέφθηκε τον χώρο, για να μοιράσει είδη πρώτης ανάγκης, ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ τους υποσχέθηκε και τη μεταφορά τους σε ξενοδοχεία με δικά του οχήματα: ‘…Σε μια ανθρώπινη στιγμή ο κος Κασσελάκης ενημέρωσε δύο κατοίκους της περιοχής ότι θα τους διαθέσει όχημα προκειμένου να μεταβούν στο ξενοδοχείο, όπου θα καταλύσουν. Όταν τον ευχαρίστησαν, εκείνος απάντησε: “τα αυτοκίνητα μας ανήκουν στον ελληνικό λαό, άρα και σε εσάς, δεν χρειάζεται ευχαριστώ, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε…”.

Αυτό το έκανε μαθαίνω για δύο άτομα της επιλογής του, ενώ δεν χρειαζόταν καν, αφού τα είχαμε οργανώσει ΟΛΑ από πριν ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, χωρίς διακρίσεις».

Όλα για την επικοινωνία και όχι για την ουσία», αναφέρει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησαν στον Άδωνι Γεωργιάδη δημοσιοποιώντας ένα βίντεο από την εποχή που ήταν εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ και έκανε κριτική στον Κώστα Καραμανλή για τις φωτιές στην Αττική, προσθέτοντας πως ο υπουργός Υγείας επιχειρεί «να εκτελέσει έναν αντιπερισπασμό με στόχο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς « αρχίζουν οι πρώτες συζητήσεις ως προς την αναποτελεσματικότητα του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς».

Διαβάστε επίσης

Στέφανος Κασσελάκης: Ζητάει την αποπομπή Κικίλια

Υπ. Εσωτερικών: Έκτακτη χρηματοδότηση 4,7 εκατ. ευρώ σε 8 δήμους της βορειοανατολικής Αττικής

Βασίλης Κικίλιας: Το πρώτο ελικόπτερο έφτασε στον Βαρνάβα 4 λεπτά αφότου το drone εντόπισε την εστία φωτιάς (Βίντεο)