«Έχουμε βάλει ήδη πάρα πολλά πρόστιμα. Έχουν ξεπεράσει πια τα 3 εκατομμύρια ευρώ τα πρόστιμα που έχουμε βάλει για αισχροκέρδεια από την αρχή της χρονιάς» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο υπουργός γνωστοποίησε ότι «από την άλλη βδομάδα θα ανακοινώσουμε μία σειρά προστίμων σε πρατήρια καυσίμων. Έχουμε πια ολοκληρώσει πάρα πολλούς ελέγχους σε πρατήρια καυσίμων και δυστυχώς, έχουμε βρει αρκετές παραβάσεις…

Έχω δώσει εντολή στην ΔIΜΕΑ και όλη την εβδομάδα ήμασταν στα νησιά. Πριν από λίγο, μίλαγα με τον δήμαρχο Πάτμου, όπου εκεί έχουν ένα ειδικό πρόγραμμα γιατί έχουν δύο μόνο πρατήρια σε όλη την Πάτμο από μία εταιρεία. Εκεί η τιμή ήταν πολύ πιο μεγάλη και είχα επικοινωνία και με την εταιρεία για να δω για ποιο λόγο η τιμή είναι τόσο μεγάλη. Την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα, θα πάω ο ίδιος σε μερικά από αυτά τα νησιά για να δω και εγώ και να μου εξηγήσουν οι πρατηριούχοι γιατί εκεί έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή».

«Η ακρίβεια είναι πάρα πολύ μεγάλη», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση: «… για τον ΦΠΑ δεν μπορώ να σας δώσω εγώ απάντηση.

Όπως έχει πει ο κύριος πρωθυπουργός, είναι και αυτό ένα όπλο στο τραπέζι. Όμως, να θυμόμαστε κάτι. Πριν από μία εβδομάδα ανακοινώσαμε ένα πακέτο ενίσχυσης στο ρεύμα 3,6 δισεκατομμύρια. Μετά από δύο μέρες αν δείτε τα επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας πήγαν στο 3,57.

Δεν είναι τόσο απλό. Δεν μπορείς, δηλαδή, να δίνεις ένα σήμα στις αγορές ότι σκορπάς λεφτά αδιακρίτως και χωρίς κανένα όριο, γιατί μετά θα βρεθείς πάλι εκτός αγορών και θα έχουμε άλλα, από αυτά που είχαμε ζήσει στο παρελθόν που κανείς δεν τα θέλει. ‘Αρα, οι κινήσεις που πρέπει να κάνει η κυβέρνηση και τα αιτήματα της κοινωνίας προς την κυβέρνηση πρέπει να είναι λελογισμένα. Δεν μπορούμε, δεν έχουμε άπειρους πόρους, δεν μπορούμε να εξαφανίσουμε την ακρίβεια στο σύνολό της».

Διαβάστε επίσης

Τηλεδιάσκεψη Γεωργιάδη με παράγοντες της αγοράς υγρών καυσίμων – Οι έλεγχοι θα παραμείνουν εντατικοί

Γεωργιάδης: Ζούμε στη στιγμή του μεγαλύτερου πληθωριστικού κύκλου από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο