ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η κ. Γεννηματά αναφέρει στο ιστορικό ομογενειακό μέσο ότι το κόμμα της τάσσεται κατά των περιορισμών. «Αυτή είναι η θέση μας εδώ και έναν χρόνο που άνοιξε η συζήτηση και δεν πρόκειται να δεχθούμε παιχνίδια στην πλάτη των αποδήμων» ανέφερε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε ότι δεν είναι δημοκρατική ευαισθησία της κυβέρνησης η αναθεώρηση του νόμου.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο πραγματικός λόγος είναι ότι «δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους αποδήμους που δυσκολεύονται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Εσωτερικών, παρότι έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και αρκετές εβδομάδες», γεγονός που προκαλεί αγωνία της κυβέρνησης μήπως οδηγηθεί σε φιάσκο η όλη διαδικασία κι έτσι αλλάζει ρότα.
«Ποιοι φοβούνται τους απόδημους και γιατί; Είναι οι άνθρωποί μας που ζουν στο εξωτερικό, επιτέλους πρέπει να δοθεί οριστική λύση σε αυτή την υπόθεση», τόνισε και σημείωσε πως πρέπει να ψηφίσουν. «Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους έχουν πλήρη δικαιώματα. Δεν κατανοώ τι νόημα έχει η λογική των περιορισμών», υπογράμμισε.
Επιπλέον, η κ. Γεννηματά τάχθηκε υπέρ του να δοθεί και η δυνατότητα επιστολικής ψήφου -με τις απαραίτητες διασφαλίσεις διαφάνειας- ιδιαίτερα σε όσους δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρεσβείες ή προξενεία της Ελλάδας.
«Δυστυχώς, με τα παιχνίδια που παίζονται ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει κίνδυνος να χαθεί αυτή η ευκαιρία για τους απόδημους. Γιατί δεν θα υπάρξουν οι 200 ψήφοι που απαιτεί το Σύνταγμα. Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι ιδιαίτερα απογοητευτική», κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Διαβάστε ακόμη:
Βορίδης: Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θέλει η ψήφος των αποδήμων να μην μετράει στο εκλογικό αποτέλεσμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ανοδικά ξανά οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου λόγω των γεωπολιτικών αναταραχών
- Μέρκελ: Πρέπει να προκαλεί «τεράστια ανησυχία» η επιρροή του Έλον Μασκ πάνω στον Τραμπ
- Βρετανία: Αποκαταστάθηκε η λειτουργία της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Λονδίνο μετά την εξουδετέρωση ύποπτου πακέτου
- Προϋπολογισμός 2025: 15+1 ερωτήσεις και απαντήσεις από το υπουργείο Οικονομικών – Τι αλλάζει στην Ελλάδα