Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Διεθνής πολιτική

Γαλλία: Καμία απόδειξη ότι ο ιός προήλθε από εργαστήριο στο Γουχάν

Η Γαλλία είπε σήμερα ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις προς το παρόν οποιασδήποτε σύνδεσης μεταξύ του νέου κορονοϊού και των εργασιών του ερευνητικού κέντρου P4 στην κινεζική πόλη Ουχάν, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία.

«Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στον αμερικανικό Τύπο, βάσει των οποίων εξακριβώνεται η σύνδεση μεταξύ της προέλευσης της Covid-19 και των εργασιών του εργαστηρίου P4 στην Ουχάν της Κίνας», επισημαίνει αξιωματούχος του γραφείου του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του προσπαθεί να εξακριβώσει εάν ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο στο Γουχάν της Κίνας και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι το Πεκίνο «πρέπει να ξεκαθαρίσει» για όσα γνωρίζουν.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κινέζικου υπουργείου Zhao Lijian έκανε την παρατήρηση ως απάντηση σε ερώτηση σχετικά με κατηγορίες ότι ο κοροναϊός προήλθε από εργαστήριο στην κεντρική κινεζική πόλη Wuhan, όπου η επιδημία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2019.

Ο Ζάο είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ημερήσιας ενημέρωσης στο Πεκίνο ότι οι αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «έχουν πει πολλές φορές ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο νέος κοροναϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο».