ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Η πολυνομία διαβρώνει το φορολογικό μας σύστημα” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την “Κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας” στην Ολομέλεια.
Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι για την ουσία της κωδικοποίησης που κάνει η κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν τοποθετηθεί αλλά αναλίσκονται σε γενικότητες. Παρατήρησε πως μια από τις διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού κράτους είναι η πολυνομία, η οποία διαβρώνει το σύστημα στο σύνολό του. Πρότεινε να υιοθετηθεί ένας χρονικός “κόφτης” για τις αλλαγές πλαισίου όσον αφορά και τον αριθμό των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έρχονται στη Βουλή.
«Να έχετε διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματ»
Χαρακτήρισε τις κωδικοποιήσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση ως κάτι το αυτονόητο και θετικό καθώς εξυπηρετεί πολίτες, επιχειρήσεις και διοίκηση που όλοι βγαίνουν ωφελημένοι. Όπως, σημαντικές θα είναι και οι κωδικοποιήσεις που θα έρθουν σύντομα για τον ΦΠΑ, την έμμεση φορολογία και διάφορα άλλα υποσύνολα του γενικότερου φορολογικού συστήματος της χώρας. Κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τις κωδικοποιήσεις. Μπορεί, είπε ο κ. Βρούτσης, “να έχετε διαφωνίες σε επιμέρους ζητήματα, αλλά το συγκεκριμένο κείμενο πρέπει να ψηφιστεί, γιατί είναι Κώδικας, δεν είναι πρωτογενής νομοθεσία”.
Ο κ. Βρούτσης, παρενθετικά αναφέρθηκε σε ένα θέμα που αφορά την επιτυχημένη γραμμή που ενώνει Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη ζητώντας να ενταχθεί μέσα και η Μήλος η οποία για είκοσι, τριάντα χρόνια ανελλιπώς βρίσκεται συνδεδεμένη, καθώς η εξαίρεσή οδηγεί το νησί σε απομόνωση από τροφοδοσία.
Διαβάστε επίσης
Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τους πληροφοριοδότες – μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος
Μητσοτάκης: Μόνο μέσα από το Διεθνές Δίκαιο θα επιλύσουμε τις διαφορές με την Τουρκία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Μπάιντεν: Σήμερα τα όπλα στην Γάζα σίγησαν
- Νότια Κορέα: Διαδηλώσεις και δεκάδες συλλήψεις για την παράταση της κράτησης του έκπτωτου προέδρου
- Θεσπρωτία: Σεισμός 3,3 Ρίχτερ ΝΑ του Τσαμαντά
- UBS, BofA, Morgan Stanley, J.P. Morgan, Alpha Finance και Eurobank Equities: Τι προτιμούν από τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές