Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Γ. Φλωρίδης: Μόνη αγωνία της Ζ. Κωνσταντοπούλου είναι η πολιτική εκμετάλλευση των Τεμπών

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης

«Η πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης των Τεμπών είναι η μόνη αγωνία της κας Κωνσταντοπούλου» υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης απαντώντας στις επικρίσεις της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας για “αδυσώπητες” πιέσεις της κυβέρνησης στον αρμόδιο ανακριτή. Στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα του νέου δικαστικού χάρτη, η κα Κωνσταντοπούλου είπε ότι με τις πρόσφατες δηλώσεις του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να γίνει η δίκη το συντομότερο χωρίς να ελεγχθεί καν ο κ. Καραμανλής, και ότι ο κ. Φλωρίδης έχει κάνει δηλώσεις ότι είναι έτοιμη η αίθουσα του δικαστηρίου στη Λάρισα, δηλαδή «έχετε προκαταλάβει ότι θα γίνει η δίκη στην Λάρισα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εάν παραπεμφθεί [..] οποιοδήποτε κυβερνητικό πρόσωπο, και οπωσδήποτε σίγουρα ο κύριος Καραμανλής, η δίκη δεν θα γίνει στη Λάρισα, αλλά από το ειδικό δικαστήριο».

«Δεν υπάρχει καμία διαδικασία σε εξέλιξη που να αφορά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα. Εκτός εάν εσείς θεωρείτε ότι το Σύνταγμα της χώρας είστε εσείς η ίδια και νομίζετε ότι μπορείτε μόνη σας να παραπέμπετε στον ανακριτή πολιτικά πρόσωπα» απάντησε ο κ. Φλωρίδης. Για τη διεξαγωγή της δίκης στη Λάρισα, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών έχουν θέση επιμόνως το αίτημα να μη φύγει η δίκη από τη Λάρισα, και ότι η κυβέρνηση, φρόντισε σε συνδυασμό με την περιφέρεια Θεσσαλίας και με τις δικαστικές αρχές της Θεσσαλίας να διαμορφώσει ένα χώρο έτσι ώστε, όταν έρθει η ώρα να ξεκινήσει αυτή η δίκη, να μην αναζητούμε χώρο ανά την Ελλάδα όπως έχει γίνει σε κάποιες άλλες δίκες. «Ξαφνικά μας είπατε ότι, ως ανώτατος συντακτικός νομοθέτης που είσαστε εσείς και ανώτατος δικαστής της χώρας, έχετε ήδη παραπέμψει στο ανώτατο ειδικό δικαστήριο πολιτικά πρόσωπα και ότι η δίκη των πολιτικών προσώπων θα γίνει στην Αθήνα.. [..] Ευτυχώς η χώρα έχει Δημοκρατία και όχι πολίτευμα που έχετε εσείς στο μυαλό σας, όπου θα μπορούσατε τώρα από μόνη σας, εφόσον διοικούσατε μια χώρα με το πολίτευμα, που έχετε στο μυαλό σας, να παραπέμπετε..» είπε ο κ. Φλωρίδης.

Επανερχόμενη, η κα Κωνσταντοπούλου μίλησε για εξόφθαλμες πιέσεις και για “αδυσώπητη” διάθεση της της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο του ανακριτή: «Αφήστε την ανάκριση να εξελιχθεί χωρίς πρωθυπουργικές παρεμβάσεις για το πότε θα τελειώσει και πότε θα γίνει η δίκη, αφήστε τον ανακριτή να κάνει όλα όσα εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του, χωρίς να προκαταλαμβάνετε ότι η δίκη θα γίνει από το δικαστήριο που εσείς επιλέξατε και όχι από το αρμόδιο δικαστήριο».. είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Κλείνοντας, ο κ. Φλωρίδης τόνισε ότι από την παρέμβαση της κας Κωνσταντοπούλου αναδείχτηκαν τρία πράγματα: Πρώτον πως κατηγορεί ευθέως τον ανακριτή ότι είναι ευεπίφορος σε πιέσεις, δεύτερον, ότι δεν θέλει με τίποτα να ξεκινήσει η δίκη, και, τρίτον, που πρέπει να μάθουν οι συγγενείς, είναι ότι θέλει η δίκη να μη γίνει στη Λάρισα, αλλά στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης:

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ

HELLENiQ ENERGY: Δωρεάν διάθεση 80.000 ιδίων μετοχών σε οκτώ δικαιούχους

Χρηματιστήριο: Προσγείωση κάτω από τις 1435 μονάδες με χαμηλό τζίρο – Απώλειες 2% για Jumbo και ΑΔΜΗΕ, στήριξη από Titan και Intracom