• Πολιτική

    Γ. Αυτιάς: Κατέθεσε ερώτηση στην Κομισιόν «για την ανομβρία και τις επιπτώσεις στις χώρες του Νότου και την Ελλάδα»

    • NewsRoom
    Γιώργος Αυτιάς

    Γιώργος Αυτιάς


    Ερώτηση «για την ανομβρία και τις επιπτώσεις της στις χώρες του Νότου, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα», κατέθεσε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την πρόεδρό της, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς.

    Στην ερώτησή του, ο κ. Αυτιάς επισημαίνει το «τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει λόγω της έλλειψης νερού» και «ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ειδική χρηματοδότηση για τη δημιουργία φραγμάτων», καθώς και «την αύξηση και την ενίσχυση των εγκαταστάσεων αφαλάτωσης στα ελληνικά νησιά», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κείμενο της ερώτησης, ο κ. Αυτιάς, σημειώνει ότι «η ανομβρία είναι ένα τεράστιο ζήτημα που δοκιμάζει ιδιαίτερα της χώρες της Νότιας Ευρώπης και κυρίως την Ελλάδα» και ότι «οι επιπτώσεις είναι τεράστιες σε Γεωργία, Κτηνοτροφία, Βιομηχανία, Τουρισμό και σε εκατοντάδες οικονομικές δραστηριότητες».

    «Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη ενδεχομένως να συνεχιστεί, καθώς ουδείς γνωρίζει πότε θα ομαλοποιηθεί η δυσμενής αυτή κοινωνική και οικονομική επίπτωση σε εκατομμύρια ανθρώπους, η οποία δημιουργεί τεράστιες επιπτώσεις στην οικονομική σταθερότητα των χωρών», υπογραμμίζει και αμέσως προσθέτει: «Η παρέμβασή σας με ειδική χρηματοδότηση στις χώρες της ΕΕ καθίσταται αναγκαία. Η έλλειψη υδάτων, θα επιφέρει και πρόβλημα στην παραγωγή αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, αλλά και σε πλήθος οικονομικών δραστηριοτήτων».

    Με βάση τα παραπάνω, ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν προτίθεται «να χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ειδικών φραγμάτων που θα συγκρατούν τα ύδατα των βροχών και μέσα από ποιους μηχανισμούς», όπως επίσης και «γεωτρήσεις, οι οποίες μπορούν να αποδώσουν σημαντικά» και εάν «προτίθεται να ενισχύσει οικονομικά τα ελληνικά νησιά, ώστε να αυξηθούν οι εγκαταστάσεις αφαλάτωσης», καθώς, όπως σημειώνει, «η Ελλάδα έχει πλήθος περιοχών και νησιών που απειλούνται άμεσα».

    Διαβάστε επίσης:

    Fraport Greece: Αυξημένη επιβατική κίνηση και… ρομπότ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το 2024

    Σκυλακάκης στο MEFED2024: Αναγκαίες οι ηλεκτρικές συνδέσεις λόγω κλιματικής κρίσης

    Γαλλία: Το 52% των Γάλλων δηλώνουν ικανοποιημένοι με τον διορισμό του Μισέλ Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία



    ΣΧΟΛΙΑ