• Πολιτική

    Γ. Αυτιάς για Απ. Τζιτζικώστα στη θέση του επιτρόπου Μεταφορών & Τουρισμού: Κορυφαία πολιτική επιλογή

    • NewsRoom
    Γιώργος Αυτιάς

    Γιώργος Αυτιάς


    «Η επιλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του επιτρόπου Τουρισμού και Μεταφορών αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή», υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Αυτιάς, σε απάντηση που έδωσε σε σχετική ερώτηση μετά την παρουσίαση του νέου Σώματος των Επιτρόπων από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χθες, στο Στρασβούργο.

    Είχε προηγηθεί «εγκάρδια», όπως χαρακτηρίζεται, συνάντηση των δύο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ομάδας εργασίας της ΚΟ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο.

    Ολόκληρη η δήλωση του κ. Αυτιά :

    «Η επιλογή του Απόστολου Τζιτζικώστα στη θέση του επιτρόπου Τουρισμού και Μεταφορών αποτελεί κορυφαία πολιτική επιλογή, καθώς ο Απόστολος Τζιτζικώστας ως περιφερειάρχης χειρίστηκε με επιτυχία την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθιστώντας τη Μακεδονία έναν από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα. Επίσης, γνωρίζει άριστα την οικονομική ανάπτυξη, φρεγάτα της οποίας είναι ο ελληνικός τουρισμός, αλλά και τα θέματα των μεταφορών, καθώς διετέλεσε πρόεδρος των Ευρωπαίων Περιφερειαρχών και Δημάρχων της Ευρώπης», σημειώνει στη δήλωσή του.

    «Η κίνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να τον προτείνει για το αξίωμα του επιτρόπου δείχνει την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να επιλέξει το πλέον σημαντικό πρόσωπο για τη θέση αυτή», καταλήγει ο κ. Αυτιάς.

    Διαβάστε επίσης:

    HellasFin: Το ΑΕΠ της χώρας αντιστοιχεί στο επίπεδο του Σεπτεμβρίου του 2001

    Γερουλάνος: Η κυβέρνηση «δεν ακούσει τους ανθρώπους, ακούει μόνο τις τράπεζες» για τα «κόκκινα δάνεια»

    Κομισιόν: Θα αφαιρέσει 200 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια που προορίζονται για την Ουγγαρία



    ΣΧΟΛΙΑ