Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Φωτιά στην Μόρια: Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει άμεσα στην Λέσβο – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 4 μήνες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου (πηγή Twitter)

Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει άμεσα στην Λέσβο μετά την μεγάλη φωτιά στη Μόρια που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών.

Αυτό αποφασίστηκε σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Νότης Μηταράκης και Παναγιώτης Αρκουμανέας, που μεταβαίνουν άμεσα στην Λέσβο, θα δώσουν από εκεί συνέντευξη Τύπου στις 6 το απόγευμα.

Επίσης, στη 1 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά τη σύσκεψη εκτιμήθηκε η κατάσταση για τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στη Μόρια.

Σε δηλώσεις του, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανέφερε:

«Με εντολή του πρωθυπουργού στο νησί μεταβαίνει κλιμάκιο με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα, οι οποίοι μετά την επιτόπια εκτίμηση της κατάστασης θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις 6 το απόγευμα στη Μυτιλήνη.

Ενδιαμέσως, στη μία το μεσημέρι στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους και ανταποκριτές ξένου Τύπου».

Νωρίτερα, μιλώντας στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ ερωτηθείς για το σενάριο της προβοκάτσιας δήλωσε ότι μετά τη μελέτη των δεδομένων θα υπάρξει συμπέρασμα για ποιος ευθύνεται.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες κηρύχθηκε η Λέσβος, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΠΠ, κηρύχθηκε για λόγους δημόσιας υγείας και αρχίζει από σήμερα.