• Πολιτική

    Φίλης: Ο δήμαρχος προκάλεσε το πρόβλημα στο Ωραιόκαστρο -Η ΝΔ τι λέει;

    • NewsRoom
    Νίκος Φίλης. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

    Νίκος Φίλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ


    Μετά το χαμό για την ανακοίνωση-ντροπή των Γονέων στο Ωραιόκαστρο, ο πρόεδρος της τοπικής Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων υπέβαλε την παραίτησή του, ενώ ο υπουργός Παιδείας δήλωσε το αυτονόητο: ότι δηλ. για τέτοια ευαίσθητα θέματα, όπως η ένταξη των προσφυγόπουλων στο ελληνικό σχολείο, αρμόδιο για να αποφασίσει είναι το κράτος και όχι ο Σύλλογος Γονέων του εκάστοτε σχολείου.

    Ο κ. Φίλης πάντως δεν παρέλειψε να δώσει και πολιτική χροιά στο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί, καλώντας αφενός τη Νέα Δημοκρατία να τοποθετηθεί επί του θέματος και καταλογίζοντας αφετέρου ευθύνες στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου που όπως είπε, ανήκει πολιτικά στο χώρο της ΝΔ.

    Το κράτος αποφασίζει για τους όρους εγκατάστασης, περίθαλψης και υποδοχής των προσφύγων ξεκαθάρισε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε πως το θέμα δεν μπορεί να τίθεται στην κρίση των τοπικών κοινωνιών.

    «Στη χώρα μας δεν έχουμε γκέτο. Έχουμε κράτος που αποφασίζει για τους όρους εγκατάστασης, περίθαλψης και υποδοχής των προσφύγων. Δεν τίθεται υπό την κρίση των τοπικών κοινωνιών ή των σχολικών συμβουλίων αν τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο το απόγευμα», ανέφερε σε συνέντευξή του.

    Παράλληλα διαβεβαίωσε πως το κράτος σε συνεργασία με τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εμβολιασμό των παιδιών και εξήγησε ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πηγαίνουν στο σχολείο μετά το μεσημέρι σε τάξεις Υποδοχής για να μάθουν Ελληνικά, και πού ζουν, να καλλιεργήσουν τη μητρική τους γλώσσα και να μάθουν και μια άλλη ξένη γλώσσα.

    Ο κ. Φίλης κάλεσε τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν επί του θέματος και τόνισε ότι περιμένει από τη Νέα Δημοκρατία να πάρει μια επίσημη θέση, καθώς, όπως είπε, ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, που έχει δημιουργήσει το πρόβλημα στο Ωραιόκαστρο, ανήκει στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ.

    gavotsis

    Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου, Αθανάσιος Τσολακίδης, υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον σάλο που προκάλεσε η απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου για τη μη ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου.

    Όπως αναφέρει στην επιστολή του “μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία, βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα” και προσθέτει πως παραιτείται για λίγους ευθιξίας.

    Η επιστολή παραίτησης

    “Προς :
    Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων
    Δήμου Ωραιοκάστρου.
    Κυρίες / Κύριοι,

    Εδώ και δεκαεπτά έτη υπηρετώ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με απόλυτη και αδιαμφισβήτητη συνέπεια, αφοσίωση και διακριτικότητα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλησα να συμμετάσχω στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου ήταν προκειμένου να προσφέρω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες μου, όντας γνώστης των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του δήμου μας.

    Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία, βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.

    Ως εκ τούτου, για λόγους ευθιξίας, υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου.

    Συνεπώς, από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016, δεν θα συμμετέχω στο Δ.Σ. της Ένωσης και τις αποφάσεις του.

    Με εκτίμηση,

    Τσολακίδης Αθανάσιος”

    Διαβάστε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/o-filis-sinetizi-tous-gonis-sto-oreokastro-den-iparchi-kindinos-apo-ta-prosfigopoula-antithetos-ine-omorfia/73807

    http://www.mononews.gr/sinechizi-misos-tis-epithesis-enantion-ton-dimosiografon-o-polakis/74027



    ΣΧΟΛΙΑ