Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Φίλιππος Σπυρόπουλος: Επέστρεψε ως υπουργός στο Υπ. Δικαιοσύνης

Σε γνώριμα… λημέρια επέστρεψε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης  Φίλιππος Σπυρόπουλος. Παλιός γενικός γραμματέας του υπουργείου, ο κ. Σπυρόπουλος ανέλαβε καθήκοντα, παραλαμβάνοντας τα “ηνία” από τον απερχόμενο υπουργό Κώστα Τσιάρα.

Στη σύντομη ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής, ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης  τόνισε:

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι μέλος στην υπηρεσιακή Κυβέρνηση και μεγάλη τιμή ότι διαδέχομαι εσάς κ.Τσιάρα στο υπουργείο, που είναι γνωστό το πόσο καταξιωθήκατε με το νομοθετικό αλλά και το διοικητικό έργο σας, με άξιες επιλογές δικαστών στη λεγόμενη ηγεσία της Δικαιοσύνης, γιατί στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν ηγέτες, υπάρχουν δικαστές».

Ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι «σπουδαιότερο πράγμα από την πολιτική δεν υπάρχει. Εκεί συμμαζεύεται η φιλοσοφία, η τέχνη, η επιστήμη, τα πάντα. Το σημαντικότερο είναι αυτό το “προσέταιρον” της πολιτικής που δίνει την ελπίδα σε όλους του άλλους θεσμούς για να μπορέσουν να λειτουργήσουν».

Στη δική του ομιλία ο κ.Τσιάρας, αφού  συνεχάρη τον κ.Σπυρόπουλο  έναν «εκλεκτό κατά γενική ομολογία καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου», έκανε ένα απολογισμό του δικού του έργου:

«Η προσπάθεια ήταν προς την κατεύθυνση της βελτίωσης όλων των συνθηκών, όλων των δεδομένων σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Ψηφίστηκαν 30 νομοσχέδια, σε επίπεδο ενίσχυσης όλων των διαδικασιών με βασική προτεραιότητα την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης. Στο τέλος του 2025 η Δικαιοσύνη θα είναι απολύτως ψηφιακή. Και στο επίπεδο των υποδομών, με τον προγραμματισμό της κατασκευής 7 νέων δικαστικών μεγάρων στην ελληνική περιφέρεια αλλά και δυο νέων στην Αθήνα και τον Πειραιά καθώς και στην ενίσχυση της ίδια της λειτουργίας της Δικαιοσύνης με ανθρώπινο δυναμικό.”

Διαβάστε επίσης

Εκλογές 2023: Ποιο θα είναι το προεδρείο της Βουλής των δύο ημερών

Σαρμάς: Να είμαστε αμερόληπτοι, ουδέτεροι και αντικειμενικοί – LIVE Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία