• Πολιτική

    Φειδίας Παναγιώτου: «Άπατη» η διαδήλωση μαθητών που οργάνωσε – Πήγαν 36 μαθητές μετά από αλλαγή ώρας

    • NewsRoom
    Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου

    Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής Φειδίας Παναγιώτου


    Ο Κύπριος Ευρωβουλευτής και youtuber Φειδίας Παναγιώτου, επισκέφθηκε χθες σχολεία στη Λευκωσία, καλώντας τους μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων να διαδηλώσουν σήμερα εναντίον της απόφασης της Βουλής για απαγόρευση χρήσης των κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές και μαθήτριες Μέσης Εκπαίδευσης.

    Παρόλο το ότι τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια τελειώνουν στις 13:35 ο Φειδίας Παναγιώτου προέτρεψε τους μαθητές να φύγουν κατά την τελευταία ώρα του μαθήματος και να διαδηλώσουν στην Πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο της Λευκωσίας.

    Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προειδοποίησε μαθητές και γονείς ότι όσοι απουσιάσουν από τα μαθήματα θα πάρουν αδικαιολόγητες απουσίες. Από την πλευρά της η ΠΣΕΜ (Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών) κάλεσε τους μαθητές να παραμείνουν στα σχολεία τους και να μην λάβουν μέρος στην διαδήλωση που οργάνωσε ο Ευρωβουλευτής.

    Εν τέλει στην Πλατεία Ελευθερίας στις 13:00 ήταν μόνο ο Φειδίας Παναγιώτου με 4-5 φίλους του καθώς κανένας μαθητής δεν ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση του.

    Όταν ο Φειδίας Παναγιώτου άλλαξε την ώρα για τις 14:15 αντί 13:00 τότε ανταποκρίθηκε ο πενιχρός αριθμός των 36 μαθητών.

    Ο Φειδίας Παναγιώτου επικρίθηκε από πολιτικά πρόσωπα για πρωτοβουλίες οι οποίες δημιουργούν την εντύπωση της εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων. Όπως ανέφεραν τάσσεται κατά της απαγόρευσης χρήσης των κινητών τηλεφώνων, γιατί οι μαθητές είναι το κοινό που παρακολουθεί τα βίντεο που δημιουργεί και από τα οποία ο ίδιος έχει σημαντικά έσοδα.

    Τονίστηκε ακόμα ότι αντί να βρίσκεται στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου όπως όλοι οι άλλοι συνάδελφοί του, επέλεξε να παραμείνει στη Κύπρο και να απουσιάσει από σημαντικές ψηφοφορίες, προκειμένου να οργανώσει διαδήλωση μαθητών.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανδρουλάκης: Οι πολίτες βλέπουν το ΠΑΣΟΚ ως τον αντίπαλο πόλο της ΝΔ και αυτό αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις

    ΗΠΑ: Νέες αυστηρές κυρώσεις κατά της Ρωσίας προαναγγέλλει η υπουργός Οικονομικών

    Μπενρουμπή (ΜΕΤΚΑ): Εστιάζουμε σε έργα ΣΔΙΤ και παραχωρήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ