ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Μας έφερε κάποιο σχέδιο ο πρωθυπουργός; Δεν μιλήσατε για σχέδιο, μόνο γενικόλογες αναφορές» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τα εξοπλιστικά.
«Κάνετε θεσμικά τη συζήτηση με καθυστέρηση τεσσάρων ετών. Ήρθατε μετά από τέσσερα χρόνια να μας πείτε γενικότητες» ανέφερε ο κ. Φάμελλος.
Τόνισε, δε, ότι «δεν παραχώρησε την ασφάλεια η Ευρώπη, εσείς παραχωρήσατε την εξωτερική πολιτική κ. Μητσοτάκη». «Λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι η μεγάλη αλλαγή είναι η ρήτρα διαφυγής. Αλλάζει το χρέος κ. Μητσοτάκη; Όχι, γι’ αυτό θέλει μεγάλη προσοχή αν δεν υπάρχουν ευρωπαϊκοί πόροι» σημείωσε.
Καταλόγισε επίσης στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως δεν απάντησε σε συγκεκριμένα ζητήματα. «Ποια θα είναι η επίπτωση του ReArm Europe για κοινωνικές και αναπτυξιακές δαπάνες; Ποια θα είναι η επίπτωση στα μετοχικά ταμεία; Ποιος θα είναι ο ρόλος της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας; Τι προτεραιότητα θα έχουν τα σύνορα της Ελλάδας ως εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε.; Θα επιτρέψετε να καθίσει η Τουρκία στο τραπέζι ή θα θέσετε βέτο;».
«Δεν απαντάτε και δημιουργείτε ερωτήματα» πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Για να ξεφύγετε από τα δικά σας αδιέξοδα, έχετε ανασύρει το επιχείρημα ότι η Ελλάδα ήταν σε χειρότερη θέση το 2019. Το 2019 δεν πλημμύριζαν και δεν καιγόντουσαν στρατόπεδα εθνικής σημασίας. Το Barbaros δεν μπόρεσε να μπει σε περιοχή ενδιαφέροντος της χώρας μας, σε εσάς το Oruc Reis έφτασε έξω από τη Ρόδο».
Ο κ. Φάμελλος καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι «εκμεταλλεύθηκαν τα δικά σας κενά στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο». Είπε επίσης ότι «εμείς είμαστε υπερήφανοι για τη συμφωνία των Πρεσπών, εσείς διαδηλώνατε χέρι-χέρι με τη Χρυσή Αυγή» και καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «από μακεδονομάχος έχετε γίνει ο καλύτερος χορηγός του VMRO». «Δεν είστε ικανοί ούτε να λύσετε το θέμα των αυξήσεων στους ένστολους» σημείωσε.
Απαιτείται αλλαγή πολιτικής
Ο κ. Φάμελλος επανέλαβε ότι απαιτείται αλλαγή πολιτικής στη χώρα και επεσήμανε πως θα ήταν «λυτρωτικό δημοκρατικό σοκ η παραίτηση της κυβέρνησης και η προκήρυξη εκλογών». «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να υπηρετήσει τα συμφέροντα της χώρας» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Φάμελλος επεσήμανε ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και σημείωσε ότι «η χώρα πρέπει να αλλάξει σελίδα, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτός ο κατήφορος».
Διαβάστε επίσης:
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: Πρέπει να υπάρξουν επιδοτήσεις για την άμυνα σε κράτη όπως η Ελλάδα
Δένδιας: Στη Βαρσοβία θα μεταβεί αύριο για το άτυπο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της ΕΕ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έφη Κουτσουρέλη: Μήνυμα ανατροπής της διοίκησης του ΣΕΠΕ – «Γιώτα Παπαρίδου, φύγε»
- Μαρία και Αννα Αγγελικούση, Λιβανός, Λάτσης, Μαρτίνος, Προκοπίου, Οικονόμου αμφισβητούν αποφάσεις του ΙΜΟ
- «Ρελάνς» της κυβέρνησης για την υπόθεση των Τεμπών
- Γιατί ο Νίκος Δένδιας «στοχεύει» στη Μέση Ανατολή – Τα 14 ταξίδια και η στρατιωτική διπλωματία
