Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

F-35, επιδόματα γέννησης και πρόστιμα για κερδοσκοπία στην κυριακάτικη ανασκόπηση Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στα μέτρα για τη μάχη κατά της ακρίβειας, για το δημογραφικό και για τη συμφωνία για τα F-35 αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στο Facebook.

“Προχωρούμε στη λήψη μέτρων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολλών”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, επίσης, συγχαίρει τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο, που καταλαμβάνει την θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, αλλά και τον Γιώργο Λάνθιμο για τις 11 υποψηφιότητες στα Όσκαρ με την ταινία “Poor Things”.

Ολόκληρη η ανάρτηση Μητσοτάκη

Καλημέρα σας και καλή Κυριακή! Θα ξεκινήσω τη σημερινή ανασκόπηση με την επισήμανση που έκανα και στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο. Όπως συμβαίνει στην καθημερινότητα των πολιτών, έτσι και η κυβερνητική δραστηριότητα δεν είναι μονοθεματική και σωστά.

Γιατί κάθε ζήτημα έχει το δικό του ειδικό βάρος, τη δική του εμβέλεια ανάμεσα στα πολλά άλλα που απασχολούν τους πολίτες. Μαζί λοιπόν με τις εμβληματικές πρωτοβουλίες μας, υλοποιούμε δράσεις και προχωρούμε στη λήψη μέτρων με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολλών. Και μέσα στην εβδομάδα που πέρασε έχουμε αρκετά τέτοια παραδείγματα. Από ψηφιοποίηση μέχρι ενίσχυση της οικογένειας, από μέτρα κατά της ακρίβειας μέχρι την ενίσχυση της εθνικής άμυνας.

Με αυτήν την ενίσχυση θα ξεκινήσω την ανασκόπηση της εβδομάδας, καθώς χθες έγινε γνωστό ότι η Ελλάδα μπήκε και επισήμως σε τροχιά απόκτησης έως 40 αεροσκαφών F-35. Αλλά και κάτι ακόμη: ότι γινόμαστε αποδέκτης ενός μεγάλου πακέτου εξοπλισμών, που θα διατεθεί στην Ελλάδα εντελώς δωρεάν από τα αμερικανικά αποθέματα.

Πρόκειται για ένα πακέτο που θα έρθει να ενισχύσει και τους 3 κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων και το Λιμενικό μας. Δεν θα επαναλάβω όλες τις λεπτομέρειες του πακέτου, καθώς τις εξήγησα -ελπίζω αρκετά αναλυτικά- χθες στη δήλωσή μου. Όμως αξίζει να ειπωθεί ξανά ότι η επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ με την οποία γνωστοποιούνται τα παραπάνω, επισφραγίζει και το στρατηγικό βάθος των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Η ενεργή διπλωματία, η σταθερότητα και η αξιοπιστία της Ελλάδας δικαιώνονται με τον καλύτερο τρόπο, ενώ η πατρίδα μας θωρακίζει ακόμα περισσότερο την άμυνά της.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ακτιβίστριες πέταξαν σούπα στον πίνακα της Μόνα Λίζα

Λήψη σύνταξης με οφειλές – Πότε ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο Κασσελάκης – Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα της επιστολής Μπλίνκεν