• Πολιτική

    Εξώδικο του Γρηγόρη Δημητριάδη στο mononews – Η απάντησή μας

    • NewsRoom
    Γρηγόρης Δημητριάδης

    Γρηγόρης Δημητριάδης


    Την 28-09-2023 αναρτήσαμε δημοσίευμα με τίτλο «Το ρεκόρ του Τανισκίδη της Optima Bank, η επίθεση σε Μπίτζιο, Γρηγόρη και Λαβράνο, …..». Παράλληλα, την 11-09-2023 αναρτήσαμε δημοσίευμα με τίτλο «… Το φάντασμα που θέλει να γυρίσει στο ΜΜ, …..» και τέλος την 20-11-2022 αναρτήσαμε δημοσίευμα  με τίτλο «Γρηγόρης Δημητριάδης: …», το οποίο συνοδεύσαμε με 4 αποκλειστικές φωτογραφίες.

    Το περιεχόμενο των ως άνω δημοσιευμάτων προκάλεσε την αντίδραση του κ. Δημητριάδη Γρηγόριου-Αλέξανδρου με την επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας-πρόσκλησης προς το mononews.gr.

    Το εξώδικο

     

    Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι κάθε δημοσίευμα που αναρτούμε γίνεται στα πλαίσια του συνταγματικά κατοχυρωμένου θεσμικού μας καθήκοντος για άμεση, πλήρη και ελεύθερη ενημέρωση  του αναγνωστικού κοινού. Σε καμιά απολύτως περίπτωση το mononews, η διοίκησή του και ο συντάκτης των άρθρων δεν κινήθηκαν από πρόθεση να προσβάλλουν την τιμή, την υπόληψη και το ήθος του κ. Δημητριάδη, δεδομένου ότι δεν υφίσταται ουδείς προσωπικός ή άλλος λόγος προς τούτο.

    Μάλιστα, όπως είναι γνωστό τοις πάσι ο Τύπος επιτελώντας την αποστολή του ασκεί δριμεία και σκωπτική  κριτική επί της επικαιρότητας και των ατόμων που απασχολούν την κοινή γνώμη ακόμα και μέσω καυστικών και επικριτικών σχολίων, χωρίς φυσικά να θίγονται τα δικαιώματα των υποκειμένων.

    Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η ανάρτηση δημοσιευμάτων με στόχο την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού για θέματα που δικαιολογημένα το απασχολούν πηγάζει από ρεπορτάζ και δημοσιογραφικές πηγές, οι οποίες τις περισσότερες φορές τυγχάνουν ανώνυμες. Δηλώνουμε, δε ότι στο μέτρο που ο ανωτέρω θεωρεί ότι εθίγη διά των δημοσιευμάτων μας, ζητούμε συγγνώμη καθώς δεν ήταν σκοπός μας η προσβολή της προσωπικότητας αυτού αλλά η πληροφόρηση της κοινής γνώμης.



    ΣΧΟΛΙΑ