• Πολιτική

    Ευρωεκλογές 2024: Πολιτικό σοκ στην Κύπρο με το 20% του youtuber Φειδία Παναγιώτου


    Εκπληξη στο πολιτικό σκηνικό της Κύπρου έβαλε ο Φειδίας Παναγιώτου, ένας δημοφιλής Υουtuber μόλις 25 ετών, που εξασφάλισε ποσοστό 20% στις ευρωεκλογές και εκλέγεται ευρωβουλευτής, χωρίς να έχει ιδέα από πολιτική όπως δηλώνει.

    “Σήμερα είναι ιστορική ημέρα όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για τον κόσμο όλο”, ανέφερε ο 24χρονος influencer, YouTuber, TikToker και ανεξάρτητος υποψήφιος Φειδίας Παναγιώτου αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

    Τα επίσημα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο νεαρός τερματίζει 3ος με μικρή διαφορά από τα δύο μεγάλα κόμματα της Μεγαλονήσου, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και καταλαμβάνει μία από τις έξι έδρες της Κύπρου στην Ευρωβουλή, γεγονός το οποίο πανηγύρισε με πάρτι στην Πλατεία Ελευθερίας.

     

    Μόνος του, χωρίς προεκλογική εκστρατεία πλησίασε τα ποσοστά των δυο μεγάλων κομμάτων, ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, και άφησε πίσω του ιστορικά κόμματα της Μεγαλονήσου, όπως το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ.

    Στις πρώτες του δηλώσεις είπε πως δεν περίμενε αυτό το ποσοστό, γιατί όταν αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα δεν πίστευε ότι θα εκλεγεί, καθώς κλήθηκε να κερδίσει κόμματα με μηχανισμούς και πλήρη ψηφοδέλτια.

    Έχει δηλώσει πως θα επιδιώξει να γίνει μέλος της Επιτροπής για την Παιδεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δεν θα ενταχθεί σε καμία πολιτική ομάδα, αλλά θα προσπαθήσεινα συγκροτήσει τη δική του πολιτική ομάδα.

    Από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως δεν έχει ψηφίσει ποτέ του, δεν έχει εκλογικό βιβλιάριο και δεν έχει ιδέα από πολιτική, αλλά και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν διατύπωσε καμία θέση σε κανένα πολιτικό θέμα, δηλώνοντας πως όταν εκλεγεί θα τα μάθει όλα, αφού για ό,τι χρειάζεται συμβουλεύεται το YouTube και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ