• Πολιτική

    Ευρωεκλογές 2024: Πανηγυρισμοί στη Χειμάρρα με την εκλογή του Φρέντι Μπελέρη

    • NewsRoom
    Η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα της Αλβανίας πανηγυρίζει για την εκλογή Μπελέρη

    Η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα της Αλβανίας πανηγυρίζει για την εκλογή Μπελέρη


    Η ελληνική μειονότητα στη Χειμάρρα της Αλβανίας πανηγυρίζει μετά τις πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών 2024 και τη διαφαινόμενη εκλογή του Φρέντι Μπελέρη, καθώς έως τώρα βρίσκεται στην 3η θέση των ευρωβουλευτών που αναμένεται να εκλέξει η ΝΔ.

    Με την ανακοίνωση των ονομάτων, το Open συνδέθηκε απευθείας με τη Χειμάρρα, όπου η οικογένεια του Φρέντι Μπελέρη, υποψήφιου ευρωβουλευτή, και άτομα της ελληνικής μειονότητας είχαν μαζευτεί για να γιορτάσουν την εκλογή του.

    Ο Φρέντις Μπελέρης είναι αισιόδοξος, αλλά αγχωμένος

    Η πιο στενή συνεργάτιδα του Φρέντι Μπελέρη ανέφερε αρχικά: «Είναι αισιόδοξος, αλλά αγχωμένος, και ελπίζει για το καλύτερο. Είναι συγκρατημένος και έχει ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είναι όπως είναι όλοι οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές, θα παραμείνει έγκλειστος».

    Ο ίδιος ανέφερε ότι θα απευθύνει μήνυμα σήμερα το βράδυ μέσα από τις φυλακές. Ένα μήνυμα όχι μόνο για τη Χειμάρρα αλλά σε όλη την Ελλάδα.

    Αναφορικά με το αν ο Φρέντις Μπελέρης θα βγει από τη φυλακή, σε περίπτωση που θα πρέπει να δώσει το «παρών» όπου θα απαιτείται, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει πια διαδικασία ορκωμοσίας ευρωβουλευτών. Ωστόσο, πραγματοποιείται μία συνέλευση στις 16 Ιουλίου, όπου θα χρειαστεί ειδική άδεια για να παραστεί.

    Διαβάστε επίσης:

    Ευρωεκλογές 2024: Ελαφρύ προβάδισμα για το Λαϊκό Κόμμα στην Ισπανία – Εμφανίστηκε νέα ακροδεξιά παράταξη

    Ευρωβουλή: Στις 181 εδρες το ΕΛΚ, στις 135 οι Σοσιαλιστές, στους 82 οι Φιλελεύθεροι – Εξασφαλίζει την πλειοψηφία ο «Μεγάλος Συνασπισμός»

    Ευρωεκλογές: Οι Ευρωπαίοι στις κάλπες, αναμενόμενα κέρδη για την ακροδεξιά

    ____________________

    Ευρωεκλογές 2024

    Ευρωεκλογές 2024: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις (Live update)

    Ευρωεκλογές 2024: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ