Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Οικονομία

Ερώτηση Δημήτρη Τσιόδρα στην Κομισιόν: Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Δημήτρης Τσιόδρας

Δημήτρης Τσιόδρας

Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αιτείται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τσιόδρας, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Τσιόδρας επισημαίνει ότι «οι μικρομεσαίοι συγκροτούν τη βάση της οικονομίας, σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς αποτελούν το 99% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και διασφαλίζουν εργασία σε περισσότερους από 85 εκατομμύρια πολίτες της Ένωσης». Ωστόσο, όπως αναφέρει, «αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα: Δύσκολα έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, σε πόρους για την πρόσληψη και την κατάρτιση ικανού προσωπικού και, επιπλέον, τους επιβαρύνουν η γραφειοκρατία και το υψηλό κόστος προσαρμογής στο ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο».

Για αυτούς τους λόγους, ο κ. Τσιόδρας ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει για να βελτιωθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και για την καλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων που κατευθύνονται σ’ αυτούς, και οι οποίοι, πολλές φορές, είναι κατακερματισμένοι». Ο ευρωβουλευτής ζητά μέτρα «για τη μείωση της γραφειοκρατίας, τον περιορισμό των διοικητικών και άλλων βαρών και την απλοποίηση του υπάρχοντος ρυθμιστικού πλαισίου, που τους αφορά».

Διαβάστε επίσης:

BMW: Βουτιά 7% στις μετοχές της λόγω ανάκλησης 1,5 εκατ. οχημάτων

Alpha Finance για Cenergy: Αυξάνει την τιμή στόχο στα €12,30 και συστήνει αγορά στη μετοχή της

Σκυλακάκης: 600 εκατ. ευρώ και έως 85% η κοινοτική ενίσχυση από το ΕΣΠΑ 2021-2027 για την κατασκευή Μονάδων Ανάκτησης και Ανακύκλωσης