• Πολιτική

    Ερώτηση Δημήτρη Τσιόδρα στην Κομισιόν: Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    • NewsRoom
    Δημήτρης Τσιόδρας

    Δημήτρης Τσιόδρας


    Άμεσα μέτρα για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αιτείται ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Τσιόδρας, με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Ο κ. Τσιόδρας επισημαίνει ότι «οι μικρομεσαίοι συγκροτούν τη βάση της οικονομίας, σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς αποτελούν το 99% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και διασφαλίζουν εργασία σε περισσότερους από 85 εκατομμύρια πολίτες της Ένωσης». Ωστόσο, όπως αναφέρει, «αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα: Δύσκολα έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, σε πόρους για την πρόσληψη και την κατάρτιση ικανού προσωπικού και, επιπλέον, τους επιβαρύνουν η γραφειοκρατία και το υψηλό κόστος προσαρμογής στο ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο».

    Για αυτούς τους λόγους, ο κ. Τσιόδρας ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «τι συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει για να βελτιωθεί η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και για την καλύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων που κατευθύνονται σ’ αυτούς, και οι οποίοι, πολλές φορές, είναι κατακερματισμένοι». Ο ευρωβουλευτής ζητά μέτρα «για τη μείωση της γραφειοκρατίας, τον περιορισμό των διοικητικών και άλλων βαρών και την απλοποίηση του υπάρχοντος ρυθμιστικού πλαισίου, που τους αφορά».

    Διαβάστε επίσης:

    BMW: Βουτιά 7% στις μετοχές της λόγω ανάκλησης 1,5 εκατ. οχημάτων

    Alpha Finance για Cenergy: Αυξάνει την τιμή στόχο στα €12,30 και συστήνει αγορά στη μετοχή της

    Σκυλακάκης: 600 εκατ. ευρώ και έως 85% η κοινοτική ενίσχυση από το ΕΣΠΑ 2021-2027 για την κατασκευή Μονάδων Ανάκτησης και Ανακύκλωσης



    ΣΧΟΛΙΑ