Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ερντογάν κατά Τραμπ: Ανάμειξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα η πρότασή του για τους S-400

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η αμερικανική πρόταση προς την Άγκυρα να ξεφορτωθεί το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που αγόρασε δεν είναι δίκαιη και αποτελεί ανάμειξη σε κυριαρχικά δικαιώματα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε τον Ερντογάν να αποσυρθεί από την αγορά του ρωσικού συστήματος, τμήματα του οποίου άρχισαν να παραδίδονται στην Τουρκία τον Ιούλιο.

Μέχρι στιγμής, η Αγκυρα έχει αποφύγει την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων, αλλά οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει τις πωλήσεις αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Τουρκία και εξαίρεσαν την Αγκυρα από το πολυεθνές πρόγραμμα παραγωγής του αεροσκάφους.

Μετά την χθεσινή συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι διαπίστωσε μία πολύ θετικότερη προσέγγιση στο θέμα των F-35 εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ