Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Έρχεται και δεύτερη ερώτηση από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας – Όλο το παρασκήνιο

Κώστας Τσιάρας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστας Τσιάρας

Περιεχόμενα

Μπορεί η διπλή διαγραφή του Μάριου Σαλαμά τόσο από τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα όσο και από τη ΝΔ να επισκίασε την ερώτηση των 11 βουλευτών για τα κόκκινα δάνεια που πλέον είναι 10 μετά την αποπομπή του αιτωλοακαρνάνα πολιτικού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ακολουθήσουν και άλλες ερωτήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη τα τελευταία 24ωρα υπάρχει κινητικότητα από γαλάζιους βουλευτές με στόχο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ηδη γίνει τηλεφωνήματα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τουλάχιστον 6 γαλάζιοι βουλευτές είναι διατεθειμένοι να συνυπογράψουν.

Μάλιστα οι πρωτεργάτες της ερώτησης αυτής δεν έχουν υπογράψει την ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια.

Δηλαδή πρόκειται για άλλη ομάδα βουλευτών που κινούνται βάζοντας μπροστά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τους αγρότες. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να συνυπογράψουν τη νέα ερώτηση και βουλευτές που είχαν υπογράψει την τελευταία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Άλλωστε και οι 10 πλέον γαλάζιοι που έκαναν την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις ερωτήσεις και στον σχεδιασμό τους υπήρχε και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μαξίμου

Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου από την πρώτη στιγμή έχουν αποσυνδέσει τη διαγραφή Σαλμά από την ερώτηση που κατατέθηκε πρόσφατα ή οποία άλλη ακολουθήσει.

Την ίδια ώρα όμως το πρωθυπουργικό γραφείο πέρα από τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές το προηγούμενο διάστημα, από την πρώτη στιγμή είναι σε ανοιχτή γραμμή με την Κ.Ο. για ζητήματα γενικότερα ή των περιφερειών τους ενώ και υπουργοί όπως η Νίκη Κεραμέως τη Δευτέρα, ενημερώνουν για νομοθετήματα που πρόκειται να φέρουν στη Βουλή.

Παράλληλα την επόμενη εβδομάδα όπως έγραψε το mononews ο πρωθυπουργός προγραμματίζει να δει εκ νέου όλους τους βουλευτές που δεν συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα όχι μόνο να συζητήσει μαζί τους για θέματα που αφορούν τους πολίτες αλλά να ακούσει και τις προτάσεις τους ή ακόμα και τους προβληματισμούς τους.

Σύσκεψη

Σε αυτό το πλαίσιο την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών που σύμφωνα με τον σχεδιασμό το ζήτημα θα συζητηθεί κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα.

Έτσι σε αυτή την σύσκεψη αναμένεται να κλειδώσει το σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και πως μπορούν να στηριχθούν οι αγρότες.

Είναι σαφές ότι σε αυτή την φάση μια σειρά γαλάζιων βουλευτών εμφανίζονται αποφασισμένοι να παρεμβαίνουν μέσα από ομαδικές ερωτήσεις και να αναδεικνύουν διαφορά θέματα. Εξάλλου οι βουλευτές που διαχρονικά έχουν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, πιέζονται για μια σειρά από ζητήματα και έτσι, με την κατάθεση ερωτήσεων μπορεί να βγουν μπροστά και να επικοινωνήσουν ένα πρόβλημα, όπως για παράδειγμα το ζήτημα των κόκκινων δανείων.

Αυτό που μένει τώρα όσον αφορά τη νέα ερώτηση που σχεδιάζεται και έχει να κάνει με τους αγρότες, οι εμπνευστές της αναζητούν τον κατάλληλο χρόνο για να την καταθέσουν εκτος και τους προλάβουν οι εξελίξεις, όπως για παράδειγμα να καλυφθούν από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Διαβάστε επίσης:

Γεραπετρίτης: Επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα στα ελληνοτουρκικά – Τον Ιανουάριο το Ανώτατο Συμβούλιο στην Άγκυρα

Χατζηδάκης στο Bloomberg: Κάτω από τα επίπεδα του 2009 το ελληνικό χρέος έως το 2028

Σωκράτης Κόκκαλης: Γιατί η Ιntracom ανεβάζει στο 10% το ποσοστό της στην Intralot – Τι κρύβει το χθεσινό «πακέτο»