ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένα ακόμα σκηνικό έντασης εκτυλίχθηκε στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά στο κλείσιμο του την ώρα των ψηφοφοριών για τα κείμενα.
Η «Ομπρέλα» ( Τσακαλώτος, Φίλης, Βούτσης, Σκουρλέτης κά)κατέθεσε δική της τροπολογία για τα κριτήρια εγγραφής μελών, όπου προβλέπεται η εγγραφή με αυτοπρόσωπη παρουσία, και όχι μόνο με ηλεκτρονική εγγραφή όπως προβλέπει η Επιτροπή Καταστατικού.
Πραγματοποιήθηκε ψηφοφορία δύο φορές στο σώμα της Ολομέλειας με ανάταση χειρός, αλλά δεν ήταν δυνατή η καταμέτρηση, κι έτσι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, με το επιχείρημα ότι δεν ήταν δυνατό να στηθεί κάλπη, καθώς πολλοί σύνεδροι από την περιφέρεια είχαν αποχωρήσει, πρότεινε να στηθεί κάλπη στις 15 Μαΐου παράλληλα προς την ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και ΚΕ.
Το λόγο πήρε ο Πάνος Σκουρλέτης διαφωνώντας. Ακολούθησε ψηφοφορία και το σώμα ψήφισε υπέρ της πρότασης Τζανακόπουλου με τον Σκουρλέτη να ανακοινώνει ότι η «Ομπρέλα» δεν συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και αποχωρεί.
Τότε υπήρξε διάλογος σε έντονο ύφος ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πάνο Σκουρλέτη.
Είχαν προηγηθεί χθες οι αποδοκιμασίες σε Βίτσα, Τσακαλώτο και Δρίτσα, οι αψιμαχίες μεταξύ συνέδρων που λίγο έλειψε να καταλήξουν σε χειροδικίες και η αποβολή συνέδρου που «στόλισε» σύνεδρο που υπερασπίστηκε την άποψη της μειοψηφίας.
Η αποχώρηση της Ομπρέλας από τη ψηφοφορία για το καταστατικό. Ένταση για την εγγραφή μελών και την αναγραφή στο καταστατικό. Οι δηλώσεις του Σκουρλέτη και η αποχώρηση των στελεχών της Ομπρέλας. Προηγήθηκε έντονος διάλογος Σκουρλέτη-Τσακαλώτου με Τσίπρα στην πρώτη σειρά. pic.twitter.com/YiQfDTqXdz
— Renato Lekka (@RenosLek) April 17, 2022
Διαβάστε επίσης
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρας: «Υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο – Αλλάζουμε για να αλλάξουμε την χώρα»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- IDEAL Holdings: Ολοκληρώθηκε το deal με Oak Hill ύψους €61,5 εκατ.
- Μύλοι Κεπενού: Στα 1,2 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων το 2024
- Αλβανία: Χαστούκι live σε τηλεοπτική εκπομπή – Συνελήφθη ο δράστης
- ΥΠΕΞ: Αναγνώριση της οικουμενικότητας της ελληνικής γλώσσας, η πρόταση για ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας» από την UNESCO
