• Πολιτική

    Επίσκεψη Ν. Δένδια στην Αργεντινή: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες

    • NewsRoom


    Μετά τη Βραζιλία και την Ουρουγουάη, η Αργεντινή είναι τρίτος σταθμός της πενθήμερης περιοδείας του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια σε έξι χώρες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής.

    Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην Αργεντινή, στην πρώτη υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες, υπέρτιμο και έξαρχο Νοτίου Αμερικής Ιωσήφ. «Εδώ στο Μπουένος Άιρες, βρισκόμαστε στο μέσο της περιοδείας στις έξι χώρες της Λατινικής και της Κεντρικής Αμερικής. Τέσσερις από αυτές δεν έχει ποτέ επισκεφθεί Έλληνας υπουργός Εξωτερικών. Μια περιοδεία σημαντική, οκτώ μνημόνια, τέσσερις συμφωνίες, που εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής ευρέων οριζόντων και υπηρετούν τόσο τον στόχο μας για την εκλογή στο Συμβούλιο Ασφαλείας, στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην Προεδρία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όσο και τον στόχο μας της ευρύτερης κατανόησης των ελληνικών θέσεων όσον αφορά το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως η Ελλάδα οφείλει να αναπτύξει και τις πολιτικές και τις οικονομικές της σχέσεις πέραν των στενών οριζόντων, «και αυτό υπηρετούμε».

    Μετά τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες, ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομοσπονδίας ελληνικών κοινοτήτων και ομογενειακών φορέων.

    Στη συνέχεια, θα γίνει δεκτός από την πρόεδρο της Βουλής, Σεσίλια Μορό (Cecilia Moreau). Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, Εντουάρντο Φέλιξ Βαλντές (Eduardo Félix Valdés) και η πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αργεντινής, Λιλιάνα Παπονέτ (Liliana Paponet). Έπειτα, θα λάβει χώρα συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του, Σαντιάγο Αντρές Καφιέρο (Santiago Andrés Cafiero). Ακόμα, αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες (Alberto Fernández).

    Διαβάστε επίσης

    Δένδιας για σεισμό σε Τουρκία-Συρία: «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει»



    ΣΧΟΛΙΑ