• Πολιτική

    Επιχείρηση: «Τελειώστε τον Κασσελάκη» – Τι κρύβει η κατά μέτωπο επίθεση από το Μαξίμου

    Στέφανος Κασσελάκης, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

    Στέφανος Κασσελάκης, Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ


    O «μήνας» του μέλιτος μεταξύ κυβέρνησης και Στέφανου Κασσελάκη έληξε πριν καν αρχίσει, και πλέον έχουμε μπει σε ανοικτό πόλεμο.

    Στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν να χτυπήσουν κατά μέτωπο τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας τις… αβρότητες, τουλάχιστον μέχρι να περάσουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

    Λίγες ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κι ενώ στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε άτυπο μορατόριουμ μετά τη συνάντηση Κασσελάκη – Φίλη, στην κυβέρνηση επιλέγουν την τακτική της κατά μέτωπο επίθεσης.

    Επιδιώκουν έτσι να αναδείξουν τα αδύνατα σημεία του νέου προέδρου κυρίως την έλλειψη πολιτικού περιεχομένου στις εμφανίσεις του. Τον κατηγορούν επίσης για επικοινωνιακό σόου και για προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις χωρίς, όμως, να έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, απλά χρησιμοποιώντας τα social media και υπερπροβάλλοντας τον εαυτό του.

    Με τον τρόπο αυτό στο Μαξίμου θέλουν να περιορίσουν το όποιο «γκελ» κάνει στην κοινωνία ο… νεόφερτος κ. Κασσελάκης.

    Κυρίως να ανακόψουν την όποια δυναμική μπορεί να προσδώσει ο νέος πρόεδρος στους «εκλεκτούς» του ΣΥΡΙΖΑ σε Περιφέρειες και Δήμους της χώρας ενόψει της επόμενης Κυριακής.

    Και δεν είναι καθόλου τυχαίες οι στοχευμένες και απανωτές βολές κατά του κ. Κασσελάκη καθώς φαίνεται ότι πρόκειται για κεντρική «γραμμή» να… μην τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί.

    Μετά τις επικριτικές και απαξιωτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Alpha, όπου είπε ότι δεν μπορεί να «αντιπαρατεθεί με το… κενό», σειρά πήραν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

    Σήμα από Κυριάκο

    Να θυμίσουμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική συνέντευξη είπε, μεταξύ άλλων, ότι του είναι συμπαθής ο κ. Κασσελάκης, τον σέβεται σαν πολιτειακό παράγοντα αλλά «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άλλο. Πόσο νέος είναι ο κ. Κασσελάκης με υπαρχηγούς τους κ. Παππά και Πολάκη; Είναι μία νέα βιτρίνα, με παλιά, φθαρμένα υλικά, που καταδικάστηκαν στις τελευταίες εκλογές. Πέραν της εικόνας, αν σκαλίσεις βαθιά βλέπεις τα προβληματικά πρόσωπα. Τον κ. Παππά του 13-0, τον κ. Πολάκη που δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Αυτοί κάνουν κουμάντο στον ΣΥΡΙΖΑ.»

    Το… «πιστόλι» πήρε χθες ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος σε δύο φάσεις επιτέθηκε κατά του κ. Κασσελάκη. Τη μία αποκαλώντας τον «Φαμελλάκη» και κάνοντας λογοπαίγνιο με τον όνομα του κ. Φάμελλου που μιλούσε στη Βουλή και ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον χειροκροτούσε.

    «Ελπίζω η πρώτη παρουσία υπο την ιδιότητα του ακροατή της διαδικασίας για τον κ. Φαμελλάκη… συγγνώμη τον κ. Κασσελάκη… να μην ήταν απογοητευτική γιατί αυτά που ακούσαμε από τον κ. Φάμελλο ήταν εντυπωσιακά» σχολίασε ο Υπουργός παρεμβαίνοντας στην συζήτηση που διεξάγεται στην Βουλή για νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να απαντήσει στην τοποθέτηση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου», είπε στη Βουλή.

    Και την άλλη μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Βορίδης τόνισε: «Δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερο τέλος για τον ΣΥΡΙΖΑ από την επικράτηση Κασσελάκη».
    Βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε και ο πρώην υπουργός Μεταφορών και βουλευτής της ΝΔ, Αχ. Καραμανλής ο οποίος απαντώντας στις επικρίσεις Κασσελάκη για το στέγαστρο Καλατράβα χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «άξιο συνεχιστή του πολιτικού τυχοδιωκτισμού του προκατόχου του, Αλέξη Τσίπρα», ο οποίος είναι «είτε άπειρος, είτε πρόθυμος διακινητής fake news, ή το πιο πιθανό και τα δύο».

    «Χειροκροτητή πρόεδρο» χαρακτήρισε τον κ. Κασσελάκη ο Θάνος Πλεύρης, απαντώντας ουσιαστικά σε όσα είχε πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τους «χειροκροτητές βουλευτές».

    Ο κ. Πλεύρης δεν έμεινε όμως σ’ αυτό: «Θα μπορούσε ο κ. Κασσελάκης σήμερα να είναι βουλευτής, αρκούσε η παραίτηση ενός βουλευτή επικρατείας και των πρώτων επιλαχόντων. Όμως δεν θέλει να μπει στην Βουλή γιατί τότε θα αναγκαζόταν να αντιπαρατεθεί με πολιτικά επιχειρήματα», πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

    Ο κ. Πλεύρης σχολίασε και τις αναρτήσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τον Βόλο λέγοντας: «Οι πολίτες στο Βόλο περιμένουν να δουν προτάσεις και λύσεις και όχι γαλότσα και φτυάρι. Αυτό που κάνει ο κ. Κασσελάκης είναι χείριστος λαϊκισμός: προσβολή του κοινοβουλίου και TikTok με φτυάρια».

    Ο Στέφανος Κασσελάκης
    Ο Στέφανος Κασσελάκης

     

    Επικοινωνιακό σόου

    Ο, δε, Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε στον κ. Κασσελάκη για την παρουσία του στις περιοχές που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες.

    «Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει να προσπαθεί να καλύψει το πολιτικό κενό με βιντεάκια και επικοινωνιακά show. Αφού πήγε στην Καρδίτσα, καλό θα ήταν να ρωτήσει και τους πολίτες, αν μετά τον Ιανό η πολιτεία βρέθηκε δίπλα τους, όπως το κάνει και σήμερα. Αν διέθετε λίγο περισσότερο χρόνο θα το μάθαινε.

    Ο προκάτοχός του προσπαθούσε να κάνει πολιτική ανεβαίνοντας στα τρακτέρ, ο κ. Κασσελάκης με γαλότσες και φτυάρια.

    Οι πολίτες δεν είναι ντεκόρ για φωτογραφίσεις. Έχουν ανάγκη από ουσιαστική στήριξη. Κι αυτό κάνει και θα συνεχίσει να κάνει η Κυβέρνηση: σε μια εποχή αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, να προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματα των πολιτών», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες αντιδράσεις προκάλεσε η αποκάλυψη ότι ο κ. Κασσελάκης έβγαλε τα παπούτσια του και μπήκε στο σπίτι πλημμυροπαθούς στην Καρδίτσα, μόνο που το συγκεκριμένο σπίτι είναι το πατρικό της Ελένης Μεϊκοπούλου, θείας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόλο, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου.

    Ο βουλευτής πάντως χαρακτήρισε τυχαία την επίσκεψη Κασσελάκη στο σπίτι της θείας του.

    Διαβάστε επίσης:

    Αναγνωστοπούλου: Ο κ. Πλεύρης να είναι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεται στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

    Κασσελάκης: Ένας υπουργός που έκρυβε τις μελέτες και ένας πρωθυπουργός που έχει χάσει το manual της χώρας

    Χατζάρα… στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιάννη Σγουρό

    ──────────────────

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε



    ΣΧΟΛΙΑ