• Οικονομία

    ΕΝΠΕ: Με επιστολή στην κυβέρνηση ζητά τη συνέχιση του προγράμματος «πλησίον της σύνταξης»

    • NewsRoom
    Απόστολος Τζιτζικώστας

    Απόστολος Τζιτζικώστας


    Επιστολή προς τους συναρμόδιους υπουργούς για την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης συνέχισης του προγράμματος «πλησίον της σύνταξης» που αφορά στην απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-67 ετών στις περιφέρειες της χώρας, απέστειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Στην επιστολή επισημαίνονται οι δυο σπουδαιότεροι λόγοι για την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος και αφορούν:

    – Στη δραματική υποστελέχωση των υπηρεσιών των περιφερειών, την οποία μερικώς περιορίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

    – Στην επαγγελματική αποκατάσταση των ανέργων, οι οποίοι βρίσκονται λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή τους και τους στερείται έτσι μια σημαντική ευκαιρία για να συνεχίσουν τον εργασιακό βίο τους μέχρι να συνταξιοδοτηθούν.

    «Η απόφαση αυτή πέρα από το γεγονός ότι διαταράσσει τον προγραμματισμό των περιφερειών για την κάλυψη σημαντικών κενών στο οργανόγραμμά τους, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε μια ευαίσθητη ηλικιακή ομάδα…

    Σε μια τέτοια ασφυκτική κατάσταση για τη λειτουργία των περιφερειών δεν είναι δυνατόν να διακόπτονται προγράμματα που στηρίζουν σημαντικά το καθημερινό έργο των υπηρεσιών μας, δίνοντας παράλληλα και ένα τελευταίο παράθυρο ευκαιρίας σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

    Η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας ζητά από την κυβέρνηση να επανεξετάσει τη σχετική απόφαση της ΔΥΠΑ και στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ υπογραμμίζει:

    «Γνωρίζοντας την ευαισθησία της κυβέρνησης σε παρόμοια κοινωνικά προβλήματα όπως αυτό που αντιμετωπίζουν οι ωφελούμενοι του συγκεκριμένου προγράμματος, ζητούμε την εξασφάλιση της σχετικής χρηματοδότησης για τη συνέχισή του, εξαντλώντας κάθε πιθανή δημοσιονομική δυνατότητα».

    Η επιστολή απεστάλη στους υπουργούς: Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο, Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη, Εργασίας & Κοιν. Ασφάλισης Ν. Κεραμέως. Επίσης προς την υφυπουργό Οικονομικών Α. Πετραλιά και τον πρόεδρο ΔΥΠΑ, Σ. Πρωτοψάλτη

    Διαβάστε επίσης:

    Ιράν: Η νομπελίστρια Ναργκίς Μοχαμάντι τραυματίσθηκε όταν δεσμοφύλακες χτύπησαν κρατούμενες στις φυλακές Εβίν

    Λίνα Μενδώνη: Αυτοψία στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης

    X (πρώην Twitter): Διακόπτει την χρησιμοποίηση των προσωπικών δεδομένων των ευρωπαίων χρηστών



    ΣΧΟΛΙΑ