Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτάκτως στο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος, με φόντο τις νέες κόντρες στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης

Εσπευσμένα έφτασε ο Πάνος Καμμένος λίγο μετά τις 17:30 της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου για μια έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να συζητήσουν για επίμαχα θέματα που φαίνεται να έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης τις τελευταίες μέρες.

Τα θέματα που «καίνε» τη συγκυβέρνηση αφορούν μια φωτογραφία στην οποία ο κ. Καμμένος εμφανίζεται δίπλα σε φερόμενο ως «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής, τη διαφωνία στο νομοσχέδιο για την αναδοχή και από ομόφυλα ζευγάρια και την παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κ. Κατσίκη για τα όσα ανέφερε στη συζήτηση. Παράλληλα, πάντως, αναμένεται πως θα συζητηθεί και η υπόθεση των F16 και τα όσα έγιναν στην επιτροπή εξοπλιστικών, όπου ο κ. Καμμένος συγκρούστηκε σφόδρα με τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Συγκεκριμένα, 17 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν εξηγήσεις από τον Υπουργό αναφορικά με τον ορισμό ως εθνοφύλακα του πρώην «πυρηνάρχη» της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Μπαντέμη, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη 14 ετών και 10 μηνών ως επικεφαλής της επίθεσης σε βάρος δύο γυναικών από τη Βόρεια Ήπειρο στο Μεταξουργείο το 2011.

Η αντίδραση των βουλευτών προκλήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφίας στην οποία απεικονίζεται ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος δίπλα στον Παναγιώτη Μπαντέμη.

Το «ρήγμα» μεταξύ των δύο εταίρων, μπορεί να εκδηλώνεται κυρίως για επικοινωνιακούς λόγους και για το εσωτερικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η ένταση της αντιπαράθεσης το τελευταίο διάστημα μοιάζει να έχει ξεφύγει από τα συμφωνημένα των δυο κομμάτων. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρα από τους συνήθεις υπόπτους, τον Νίκο Φίλη και την ομάδα των 53+, στο στίβο της αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχουν αρχίσει να κατεβαίνουν και υπουργοί της κυβέρνησης, με τελευταίον τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος δήλωσε πως η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ έχει «ημερομηνία λήξης» τον Σεπτέμβριο του 2019.

Όσον αφορά το θέμα των F16, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ανέφεραν στις τοποθετήσεις τους ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρώτα έλαβε, μέσω ΚΥΣΕΑ, την απόφαση της αναβάθμισης των F16 και κατόπιν μετέβη στη Βουλή προκειμένου να ενημερώσει την αρμόδια Επιτροπή. Ωστόσο ο ίδιος ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει πως η Βουλή θα είχε πρώτη τη σχετική ενημέρωση.