Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Top Stories

Ν. Σακελλαρίου: Τετάρτη και Παρασκευή οι κρίσιμες συνεδριάσεις του ΣτΕ για τις άδειες

Την Τετάρτη και την Παρασκευή συνεδριάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), προκειμένου να εξεταστεί η αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο πρόεδρος του ΣτΕ Νικόλαος Σακελλαρίου όρισε για το απόγευμα της Τετάρτης και το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής, τις δυο νέες διασκέψεις της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Μόλις λίγες μέρες πριν, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, η συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου είχε διακοπεί από τον κ. Σακελλαρίου, με τον πρόεδρο του ΣτΕ  να αποδίδει την απόφαση “στο κλίμα που επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες μέρες ως προς την έκβαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου στις εκκρεμείς υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών”.

Είχε προηγηθεί, μάλιστα, έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του ιδίου και δικαστών που συμμετείχαν στην Ολομέλεια για το θέμα των αδειών, με αφορμή σύμφωνα με πληροφορίες, όσα ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου στον πρόλογό του για την υπόθεση.

Η απόφαση του κ. Σακελλαρίου οδήγησε τους Χρήστο Ράμμο και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικράτειας,  στην ηχηρή παραίτησή τους από μέλη της Ένωσης Δικαστών του ΣτΕ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανακοίνωση της Ένωσης μετά τη ματαίωση της Διάσκεψης για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.   

Αμφότεροι χαρακτήρισαν την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση ως «μέγα ατόπημα»,   καταλογίζοντας της  παράλληλα ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου, ενώ εκτίμησαν ότι η αναβολή της διάσκεψης δεν είναι τίποτα άλλο από «αρνησιδικία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Χαμός στην Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια- Λοβέρδος σε Φάμελλο: Κάνετε bullying στον Στουρνάρα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε τρόποι για να βγάλετε τόσα λεφτά που δεν θα χρειαστεί να ξαναπάτε ποτέ στο γραφείο!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:

http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036