Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Σήμερα Τετάρτη στις 16.30, θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στο σημερινό ΚΥΣΕΑ θα γίνει συνολική επισκόπηση της κατάστασης για την πιθανότητα επαυξημένων μεταναστευτικών ροών το επόμενο διάστημα από την περιοχή του Λιβάνου.

Το πρώτο και κυριότερο είναι η εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης στη Μέση Ανατολή, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες που λαμβάνει η Αθήνα από τις πρεσβείες και τα προξενεία της στην ευρύτερη περιοχή και από κάθε άλλο διαθέσιμο κανάλι πληροφόρησης.

Το δεύτερο ζήτημα έχει να κάνει με τη βοήθεια που θα χρειαστεί να παράσχει η Ελλάδα σε σύμμαχες και φίλες χώρες για τον απεγκλωβισμό πολιτών από την περιοχή, αλλά πρωτίστως βέβαια για την απομάκρυνση Ελλήνων πολιτών, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί.

Ήδη, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο κ. Δένδιας, κατόπιν αιτήματος του Κύπριου ομολόγου του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, η ελληνική Πολεμική Αεροπορία θα διαθέσει μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 για τον απεγκλωβισμό υπηκόων της Κύπρου από τον Λίβανο.

«Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες που βρίσκονται στην περιοχή, σε συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα, έχουμε ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο εκκένωσης, αν αυτό απαιτηθεί, όπως είμαστε και σε συνεννόηση με όλους τους εταίρους μας για την πιθανή παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον δοκιμαζόμενο Λίβανο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Ώρα μηδέν στη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ εξετάζουν από κοινού με το Ισραήλ την ανταπόδοση στην επίθεση του Ιράν

Εθνική – Placement: Ακυρώνει τη μέγιστη τιμή διάθεσης των μετοχών το… χρηματιστηριακό «ταμπλό» – Ο ρόλος Ξηρουχάκη