• Πολιτική

    Έκτακτη συνεδρίαση στις 20:00 της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Θα δώσει το παρών ο Κασσελάκης;

    • NewsRoom
    Στέφανος Κασσελάκης

    Στέφανος Κασσελάκης


    Έκτακτη σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα Πέμπτη (12/09) στις 20:00 αποφάσισε η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι αντικείμενο θα αποτελέσει το κλίμα αμφισβήτησης της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για την έκπτωση του Στέφανου Κασσελάκη.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι η επόμενη Πολιτική Γραμματεία είχε προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη.

    Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ αναμένεται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση ο Στέφανος Κασσελάκης.

    Σημειώνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης, προσπαθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, στέλνοντας σήμα εγρήγορσης του μηχανισμού του εντός και εκτός κόμματος, στην πρώτη σύσκεψη που είχε με τους στενούς του συνεργάτες.

    Παραμένοντας στις Σπέτσες, ο κ. Κασσελάκης ζήτησε να τεθεί σε ετοιμότητα όλος ο προσωποπαγής μηχανισμός του στις νομαρχιακές οργανώσεις, τις οργανώσεις μελών και τα think tanks του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς, ωστόσο, να διασαφηνίζεται αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Προεδρία ή θα ιδρύσει νέο κόμμα.

    Η κινητοποίηση του έκπτωτου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν άργησε να φανεί, καθώς με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση του κόμματος στην Α΄ Αθήνας κατήγγειλε την έκπτωσή του ως «μια αντικαταστατική απόφαση η οποία προκαλεί την αποστροφή και την αγανάκτηση των χιλιάδων μελών του κόμματος που έδωσαν με αυταπάρνηση και κομματικό πατριωτισμό σκληρές μάχες για να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όρθιο μετά την εκλογική κατάρρευση του 2023 και τη διαλυτική διάσπαση που ακολούθησε», όπως τονίζεται.

    Την ίδια ώρα, στα όρια της προβοκάτσιας τοποθέτησε χθες τα σενάρια ίδρυσης νέου κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη η Γραμματέας της ΚΟ, Θεοδώρα Τζάκρη, ενώ αρνητική στην ίδρυση κόμματος εμφανίστηκε και η Έλενα Ακρίτα. Παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει λάβει τις οριστικές αποφάσεις του, η πίεση που δέχεται από τους εν ενεργεία βουλευτές που τον έχω υποστηρίξει είναι υπέρ της παραμονής του στο κόμμα, με πρώτη γραμμή άμυνας την «αντικαταστατική» διαδικασία έκπτωσής του, όπως την περιγράφουν, μολονότι περίπου 100 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είχαν αντικατασταθεί από «Κασσελίστας» μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας», κάνοντας τους συσχετισμούς σαφώς ευνοϊκότερους για την απερχόμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους Παραολυμπιονίκες και τα μέλη της ελληνικής αποστολής

    Βουλή: Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την πενταετή παράταση της επενδυτικής περιόδου στον ΟΛΘ

    Θ. Σκυλακάκης: Αξιοποίηση των δικτύων φυσικού αερίου για την πράσινη μετάβαση



    ΣΧΟΛΙΑ