• Πολιτική

    Ανατροπή: Ντογιάκος και Τσατάνη κατεβαίνουν στις εκλογές των δικαστών

    Ισίδωρος Ντογιάκος, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    Ισίδωρος Ντογιάκος, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


    Ανατροπή, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στο πολιτικό σκηνικό στις εκλογές για την ανάδειξη διευθύνοντος την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, καθώς ο Ισίδωρος Ντογιάκος παρά την “καταδίκη” από το πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου κατεβαίνει τελικά υποψήφιος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος είπε προς την Ολομέλεια που συνεδριάζει απο τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου, οτι δεν του εχει επιδοθεί η αποφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Αρειου Παγου ( τυπική αλλα αναγκαία προϋπόθεση ώστε να του δημιουργείται κώλυμα εκλογιμότητας), ως εκ τούτου ο, τι σχετικό εχει μάθει, το εχει πληροφορηθεί απο τα ΜΜΕ. Στην αναμέτρηση συμμετέχουν επιςης η κυρία Γεωργια Τσατανη, και ο κ. Αντώνης Λιόγας.

    Το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικο συμβούλιο είχε επιβάλει ποινή στον διευθύνοντα τα προηγούμενα δυο χρόνια κ. Ντογιάκο στέρηση αποδοχών 40 ημερών, ως εκ τούτου  δεν είχε πλέον το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

    Στον κ. Ντογιάκο είχε επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο η ποινή της επίπληξης για το ζήτημα της ανακοίνωσης σύγκλησης της Ολομέλειας εισαγγελέων Εφετών με θέμα «Εξωθεσμική παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών». Το θέμα όμως δεν έληξε εκεί, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος άσκησε έφεση κρίνοντας ότι η ποινή θα πρέπει να είναι βαρύτερη.

    Απο τη διαδικασία του πειθαρχικού συμβουλίου πέρασε και η εισαγγελέας Τσατανη χθες Παρασκευή, αλλα δεν κοινοποιήθηκε αποφαση, οποτε ουτε εκείνη είχα κώλυμα εκλογιμότητας.

    Τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που τού κοινοποιηθεί τελικά η απόφαση καιτον επιλέξουν οι συνάδελφοί του για την ηγεσία της Εισαγγελίας Εφετών παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστο. Αντίπαλος του κ. Ντογιάκου είναι η κ. Γ. Τσατάνη και ο κ. Λιόγας.

    Η πειθαρχική ποινή στον Ισίδωρο Ντογιάκο

    Ο Ισίδωρος Ντογιάκος είχε ανοικτό μέτωπο με τον Άρειο Πάγο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, καθώς είχε ελεγχθεί πειθαρχικά από τη στιγμή που η Βασιλική Θάνου ανέβηκε στον θώκο της προέδρου του ανώτατου δικαστηρίου.

    Και ενώ βγήκε δικαιωμένος από την πειθαρχική διαδικασία ως προς τη συνθήκη εκλογής του, είχε ακόμη να αντιμετωπίσει το σκέλος που αφορά τη σύγκληση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας Εφετών (από τον ίδιο κ.  Ντογιάκο), περί εξωθεσμικής παρέμβασης της Προέδρου του Αρείου Πάγου στο αυτοδιοίκητο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Τσατάνη

    Το επταμελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου επέβαλε στον κ. Ντογιάκο την ποινή της επίπληξης, ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος που είχε ασκήσει την πειθαρχική δίωξη, άσκησε έφεση, ζητώντας κατ’ ουσίαν βαρύτερη ποινή. Εφεση από την πλευρά της, έκανε και η Επιθεώρησης του Αρείου Πάγου και η κ. Δήμητρα Μπουρνάκα.



    ΣΧΟΛΙΑ