• Πολιτική

    Εκλογοδικείο: Χάνει την έδρα ο βουλευτής Γρεβενών Ιωάννης Γιάτσος – Ποιος βγαίνει στη θέση του

    Ιωάννης Γιάτσος

    Ιωάννης Γιάτσος


    Δεν θα εκδοθεί άμεσα απόφαση από το Εκλογοδικείο για τους Σπαρτιάτες λόγω της παραπομπής σε δίκη των 2 βουλευτών σε βάρος των οποίων έγιναν οι ενστάσεις. Αντίθετα, εκτός Βουλής βγάζει το Εκλογοδικείο τον βουλευτή  Γρεβενών της ΝΔ Ιωάννη Γιάτσο και την έδρα του δίνει στον Αθανάσιο Σταυρόπουλο.

    Η ένσταση του τελευταίου έγινε δεκτή από το Ανώτατο Δικαστήριο.

    Η ένσταση βασίσθηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που  προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

    Ως τέτοια εταιρεία θεωρείται και η ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.

    Παράλληλα, το Εκλογοδικείο ανέβαλε την έκδοση αποφάσεων (χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία έκδοσής τους) για τις δυο ενστάσεις κατά του προέδρου και 2 βουλευτών των Σπαρτιατών καθώς υπάρχει ποινική εκκρεμότητα τους.

    Η πρώτη ένσταση η οποία  είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου  ο οποίος στρέφεται κατά  των βουλευτών των Σπαρτιατών  Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη  (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως  και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού  Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

    Η δεύτερη ένσταση που αναβλήθηκε η έκδοση απόφασης είναι του Δημήτρη  Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που  αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.

    Διαβάστε επίσης

    Μενίδι: Στην φυλακή ο 50χρονος συζυγοκτόνος

    Λαμία: Σήμερα ο ΕΦΕΤ θα έστελνε κλιμάκιο στο εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» που κάηκε ολοσχερώς

    Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εργασιών, από το βράδυ 20/05 έως το πρωί 21/05



    ΣΧΟΛΙΑ