Στην ανάκληση αλλαντικού που παράγεται στην Κέρκυρα, προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «ΝΟΥΜΠΟΥΛΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» συσκευασμένο, με lot No. 213 17, ανεξαρτήτως ημερομηνίας λήξης, που παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΪΑ ΑΒΕΕ», στην Κέρκυρα.
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων των επιχειρήσεων και σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς-επιβλαβούς τροφίμου, στο οποίο ανιχνεύθηκε το παθογόνο βακτήριο Listeria monocytogenes.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας από την εσωτερική αγορά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σοκαριστική πρόβλεψη: Έρχονται ακραίες αλλαγές στο κλίμα της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τατσόπουλος για Νατάσσα Μποφίλιου: «Μια χαζοβιόλα είσαι»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Στόλισαν» τον Σκουρλέτη οι πλημμυροπαθείς του Αγρινίου: «Ντροπή σας, φτου!» (video)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οικονομική Αστυνομία: Παραβάσεις σε κρεοπωλεία σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη – Τι διαπιστώθηκε
- Διεθνές κύκλωμα διακινούσε αναβολικά και παράνομα φάρμακα αξίας 8 εκατ. ευρώ – Συνελήφθη 45χρονος
- Seajets: Οι επιβάτες του SUPERSTAR εξυπηρετούνται άμεσα με άλλα ταχύπλοα του ομίλου
- Υπουργείο Ανάπτυξης: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές κρεάτων στο «Καλάθι Πάσχα» – Διαψεύδονται οικτρά οι καταστροφολόγοι της αντιπολίτευσης
