ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι στις τράπεζες, η έκπληξη της Aktor, το μπλόκο στις οικοδομές σε Φιλοθέη – Ψυχικό, ο απολογισμός Άδωνι, ο Δένδιας και οι δωρεές, οι 15 που δεν θα ψηφίσουν Σακελλαροπούλου, τι θα γίνει με τους εξωκοινοβουλευτικούς και 3 hot επιχειρηματικά quiz
Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του νόμου Κατσέλη και στην αντικατάστασή του από έναν νέο πλαίσιο, γνωστοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφορικά με τις πρωτοβουλίες του υπουργείου το επόμενο διάστημα.
Η δήλωση του κ. Δραγασάκη έρχεται μια μέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έκαναν σαφές στην Ελλάδα πως διαφωνούν με τη συνέχιση του νόμου, τουλάχιστον στη σημερινή του μορφή.
Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, η κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για προστασία της πρώτης κατοικίας, “όπως κι αν ονομάζεται το νέο σύστημα προστασίας». Ωστόσο, δεν μπόρεσε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες καθώς «τη συγκεκριμένη μορφή που θα γίνει αυτό θα τη δούμε έως το τέλος του χρόνου».
Μιλώντας για τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, ανέφερε πως ήταν ένα «προϊόν της κρίσης». «Αυτό που πρέπει να σκεφτούμε για το μέλλον είναι ένας νόμος ο οποίος πάλι θα παρέχει προστασία, σε αυτούς που θα έχουν ανάγκη αλλά θα συνδέεται με την κατάσταση μετά την κρίση. Αυτό θα συνδέεται με την πιστοληπτική ικανότητα του δανειολήπτη, αλλά και με μια στεγαστική πολιτική που πρέπει να έχουμε ως χώρα».
Όπως παραδέχθηκε, υπάρχει ένα στοκ υποθέσεων που έχει συγκεντρωθεί στον νόμο Κατσέλη, για το οποία ανέφερε πως περιμένει πρωτοβουλία από τις ίδιες τις τράπεζες.
Για τη διευθέτηση του προβλήματος των δανείων σε ελβετικό φράγκο ο κ. Δραγασάκης είπε πως η Κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του Αρείου Πάγου και θα πράξει αναλόγως.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Φρένο» από τους δανειστές στα κυβερνητικά σχέδια για τις 120 δόσεις και την παράταση του νόμου Κατσέλη