• Πολιτική

    Δούκας: Με τους ρυθμούς του Ανδρουλάκη θα γίνουμε κυβέρνηση το 2050

    • NewsRoom
    ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ

    ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ


    Κάλεσμα στους φίλου του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν σε ένα νέο ξεκίνημα μέσω εκλογής ηγεσίας από τη βάση απηύθυνε ο Χάρης Δούκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Ο Δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στον ΑΝΤ1 έκανε λόγο για ανάγκη ενίσχυσης του ΠΑΣΟΚ για να αποτελέσει ξανά την «ψυχή της προοδευτικής παράταξης», αποκλείοντας το ενδεχόμενο συνένωσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Μιλώντας για τον Νίκο Ανδρουλάκη, δήλωσε ότι έδωσε ένα σημαντικό αγώνα αλλά ότι δεν κατάφερε να δημιουργήσει συνθήκες υπέρβασης.

    «Με αυτούς τους ρυθμούς θα γινόμασταν κυβέρνηση το 2050» ανέφερε, τονίζοντας πως «κλείνει ένα κύκλος επιβίωσης του χώρου και ανοίγει, πρέπει να ανοίξει ένας άλλος».

    Για τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε πως «με στήριξε και νομίζω ότι τον έχω στηρίξει κι εγώ. Η φιλία δεν είναι δουλεία ή ιδιοκτησία. Έχω ηθική υποχρέωση να λέω και να κάνω ότι πιστεύω ότι είναι καλό. Και κρίνομαι όπως όλοι».

     «Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι η ψυχή της προοδευτικής παράταξης. Θα είμαι ξεκάθαρος για το τι προτείνω. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες. Ευρύ κάλεσμα λοιπόν χωρίς αποκλεισμούς σε όλους τους πολίτες να έρθουν μαζί μας. Η πρόταση του Χάρη Δούκα είναι ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αγωνίζεται και θα νικάει».

    Μιλώντας για τον Δήμο Αθηναίων και τη σύγκλιση με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως «με το Κώστα Ζαχαριάδη έχουμε καλή σχέση», εξηγώντας ωστόσο πως δεν συνενώθηκαν οι παρατάξεις τους.

    Υπογράμμισε ότι με οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσει το Δήμο της Αθήνας. «Ο χρόνος έχει ασυνέχεια και ρωγμές. Θα μπορούσα να κάτσω αναπαυτικά στην καρέκλα του Δημάρχου, αντί να πάρω το επιπλέον ρίσκο. Δεν έχει ο χώρος και η χώρα μου χρόνο όμως. Δεν λέω ότι είμαι ο Μεσσίας».

    Για τα δείγματα γραφής του μέχρι τώρα στον Δήμο υποστήριξε ότι είναι καλό να ρωτηθούν οι πολίτες.

    Διαβάστε επίσης

    ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρόεδρος δεν φοβήθηκε ποτέ τον διάλογο», απαντά στους 87 η πλευρά Κασσελάκη

    Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών: Ζητούν μείωση ΦΠΑ και φόρου ασφαλίστρων

    Μητσοτάκης σε Σύνοδο Κορυφής: Αναμφισβήτητη η ανάγκη αναβάθμισης των αμυντικών δυνατοτήτων της ΕΕ – Λάθος ο,τιδήποτε λιγότερο



    ΣΧΟΛΙΑ