ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Με την ετυμηγορία της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας του Β. Γιακουμάκη να αναμένεται να εκδοθεί στις 7 Δεκεμβρίου, η εισαγγελία του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Εφετών, ζήτησε την αθώωση του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού, Χρήστου Μαρκογιαννάκη αλλά και του διευθυντή της σχολής των Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε ο άτυχος νεαρός.
Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε, δεν στοιχειοθετήθηκε, ούτε υποκειμενικά, ούτε αντικειμενικά, καμία ευθύνη των κατηγορουμένων, σύμφωνα με την εισαγγελέα, η οποία πρότεινε την απαλλαγή των κατηγορουμένων για παράβαση καθήκοντος, τόσο του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας, καθώς και του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.
Όπως ανέφερε η εισαγγέας δεν προέκυψε από τα στοιχεία ότι οι κατηγορούμενοι παρέβησαν το καθήκον τους για να ωφελήσουν κάποιους, δεν αποδείχτηκε το κίνητρο ή κάτι συγκεκριμένο. Η εισαγγελέας, κατά την αγόρευσή της ανέλυσε αρχικά το σχολικό εκφοβισμό και τις βίαιες συμπεριφορές μαθητών σε σχολεία, για να συνεχίσει πως από την έρευνα της υπόθεσης για τις ευθύνες των καθηγητών της Γαλακτοκομικής, φαίνεται πως, έκαναν τουλάχιστον το 90% των ενδεδειγμένων. Πρόσθεσε δε, ότι στην Γαλακτοκομική Σχολή οι εκπαιδευτικοί είναι γεωπόνοι που βρέθηκαν εκεί ως καθηγητές και όχι ως δικαστές, ενώ είχαν να κάνουν με παιδιά και ενήλικες.
Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την απολογία του πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος υποστήριξε πως το μοναδικό του κίνητρο στην παρέμβαση που έκανε στον πρώην διευθυντή, για να δείξει επιείκεια προς σπουδαστή από τα Χανιά, ήταν καθαρά για λόγους ανθρώπινους. Πρόσθεσε ακόμα ότι, η οικογένεια του Κρητικού σπουδαστή είναι μια φτωχή οικογένεια κτηνοτρόφων, που δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο οικονομικό βάρος μιας ενδεχόμενης αποβολής του σπουδαστή από την εστία, γι’ αυτό ζήτησε, μετά από παράκληση της μητέρας του, την επιείκεια του συμβουλίου της Γαλακτοκομικής.
Ο πρώην υπουργός ξεκαθάρισε κατηγορηματικά, πως ήταν η μοναδική παρέμβαση που είχε κάνει προς την Διεύθυνση της Γαλακτοκομικής και διέψευσε δημοσιεύματα που τον έφεραν κατ’ εξακολούθηση να παρεμβαίνει, ώστε μα μην τιμωρούνται οι κακές συμπεριφορές των Κρητικών σπουδαστών. Επίσης ανέφερε, πως η δημοσιότητα που έλαβε το θέμα, προκάλεσε ηθική βλάβη στον ίδιο και την οικογένεια του.
Ολοκληρώνοντας την απολογία του ανέφερε ότι «το ρουσφέτι είναι η χειρότερη πολιτική επένδυση. Πιστεύω στη Δικαιοσύνη, αλλά νιώθω ότι είμαι αθώος».
Η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Η γονείς και οι συγγενείς του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη, που παρακολουθούσαν την διαδικασία, μετά την αγόρευση του Αλέξη Κούγια, συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην διευθυντή, συναισθηματικά φορτισμένοι, αποχώρησαν από την αίθουσα του Δικαστηρίου.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μνημόνιο: “Σβήνουν” οι συνταξιούχοι, τελειώνει το ΕΚΑΣ – Μειώσεις χωρίς όριο το 2017
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Νέες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Στουρνάρας: Σε νέα αναπτυξιακή φάση η ελληνική οικονομία!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΔΜΗΕ: Επιτυχείς οι δοκιμές των ηλεκτρικών καλωδίων της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής
- Jefferies: Οι τιμές στόχοι και οι επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών στο asset management
- Η μπασκετική γιορτή Stoiximan AegeanBall Festival επιστρέφει στις 27-29 Ιουνίου 2025
- Ο πρίγκιπας Χάρι κατατροπώνει τον Μέρντοχ: Εξωδικαστική συμφωνία και συγγνώμη από τον μεγιστάνα του Τύπου