• Πολιτική

    Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες: Μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία

    • NewsRoom

    Πηγή: ΑΠΕ


    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της συνάντησης των ηγετών κρατών μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες, παραθέτει συνέντευξη Τύπου για την αποτίμηση της Συνόδου Κορυφής.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη Συνέντευξη Τύπου ότι το ζήτημα της Τουρκίας είναι αυτό που μονοπώλησε την ατζέντα, επισημαίνοντας την ικανοποίησή του για το τελικό κείμενο. «Η ΕΕ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης, ενότητας και αποφασιστικότητας».

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι είναι σαφές πως εφόσον η Τουρκιά συνεχίσει την επιθετική συμπεριφορά, θα υπάρξουν κυρώσεις και η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία. Παράλληλα, υποστήριξε πως αν πρέπει να παρθούν αποφάσεις θα παρθούν ως τα τέλη Δεκεμβρίου και η ΕΕ θα παρακολουθεί τις εξελίξεις.

    Νωρίτερα ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά το τέλος των πολύωρων και απαιτητικών διαπραγματεύσεων, τόνισε πως η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα της Συνόδου, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας.

    Επίσης ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον διεθνολόγο και αναλυτή, Ίαν Μπρέμερ, είπε πως Ευρώπη κατανοεί πλέον πολύ καλύτερα την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο και αυτό βασίζεται εν μέρει στην αρχή που ορίζει ότι εάν τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους-μέλους δεχτούν επίθεση, αυτό συνιστά επίθεση σε ολόκληρη την Ένωση.

    Δείτε την Συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ